Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst

P+ brengt het nieuws over een duurzame toekomst

De PDF van de CSRD

08 juni 2023
De officiële tekst van de door de EU verplichte Richtlijn over duurzaamheidsverslaggeving: de Corporate Social Responsible Directive (CSRD). 

Wouter van Dieren wil Restgrondstoffencentrum

04 juni 2023
Een centrum dat exact in kaart brengt welke grondstoffen er op deze aarde nog resteren en deze gaat beheren: een Resources Research & Action Centre.

Christine Langerhorst maakt boeken van hout

02 juni 2023
Na verbannen te zijn naar de vuilcontainer, is hout weer helemaal terug in het interieur. Dat merkt de Utrechtse kunstenares Christine Langerhorst (1937), die al in de jaren ’60 galeries met houten kunstvoorwerpen bezat. Langerhorst maakt magnifieke boeken van hout, zoals van een duizendjarige eik.
 

DOEN gaat duurzaam scouten

28 mei 2023
Gericht duurzaam scouten om zo vier grote transities te versnellen. Dat is het kompas waarop directeur Carol Gribnau van Stichting DOEN gaat varen.

Mama’s Koelkast: catering van wereldmoeders

21 mei 2023
De 50 beste kookmoeders uit alle werelddelen zijn verenigd in het cateringbedrijf Mama’s Koelkast.

Koffiewonder op gedegradeerde grond

12 mei 2023
Koffiestruiken die goed groeien op grond die verloren leek. FMO helpt mee aan het realiseren van een wondertje van armoedbestrijding in Nicaragua.

Bebos de Nederlandse dijken

30 april 2023
Nederland vergeet de mogelijkheid om de vele dijken te gebruiken in de Nationale Bossenstrategie. Dat blijkt wel in Zeeland, de ‘dijkenprovincie’ bij uitstek.

Massale houtbouw kan aarde afkoelen

23 april 2023
Een grafiek waarbij de CO2-uitstoot wereldwijd enorm daalt, die zie je nooit. Er moeten dan wel 500 miljard bomen worden aangeplant waarvan het hout alleen gebruikt wordt voor woningbouw.

Populier kan verdroging landbouw tegengaan

18 april 2023
Populieren zijn de beste boomsoort om verdroging van landbouwgronden tegen te gaan. Tegelijkertijd kunnen ‘peppels’ natuur en landbouw met elkaar verbinden.

Alweer een winter verloren voor bosuitbreiding

16 april 2023
Met de komst van de lente is de tijd van bomen aanplanten weer voorbij. Alweer is een compleet seizoen verloren gegaan.

Kunst met impact

09 april 2023
Wanneer heeft kunst impact? Bij hoge bezoekersaantallen? Of wanneer cultuur mensen emotioneel raakt, schuurt en bijdraagt aan verandering?

Iedereen gelukkig in renovatiewijk Selwerd

19 februari 2023
Hoe KAW-architecten alles uit de kast halen om in de Groningse renovatiewijk Selwerd de gezondheid en welbevinden van bewoners te verbeteren.