23 Nov 2018

Van Veldhoven opent plastic sorteerinstallatie

stientje van veldhoven

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven heeft de nieuwe Kunststof Sorteer Installatie (KSI) in Heerenveen geopend, die HVC, Omrin en Midwaste samen hebben gebouwd. Op een moderne manier wordt hier jaarlijks ruim 65 kiloton kunststof gesorteerd, maar ook blik en karton. P+ maakte een Special over deze fabriek waar plastic wordt gescheiden en geschikt gemaakt voor een tweede leven.

De reacties van de initiatiefnemers:

Dion van Steensel (directeur HVC groep): “De hoeveelheid ingezameld plastic verpakkingen, blik en drinkpakken is enorm toegenomen. Ik ben er trots op dat we deze stroom nu nog beter kunnen sorteren. Met de komst van KSI zetten we weer een belangrijke stap in het sluiten van de keten. Maar we zijn er nog niet; we doen er alles aan om toe te werken naar hoogwaardige recycling van verpakkingen.”

Machiel van Haaften (directeur Midwaste): “Er is in Nederland een tekort aan sorteercapaciteit voor plastic verpakkingen, blik en drinkpakken. Als regieorganisatie heeft Midwaste er groot belang bij dat deze capaciteit wordt uitgebreid. De komst van de KSI is dan ook een welkome en broodnodige aanvulling op de capaciteit in Nederland.”

John Vernooij (directeur Omrin): “Om de circulaire economie te versnellen is het essentieel dat we samenwerken. De KSI op Ecopark De Wierde in Heerenveen is hier een lichtend voorbeeld van. Om meer uit het kunststof te halen en het écht een tweede leven te geven, moet de kwaliteit van het gesorteerde materiaal zo hoog mogelijk zijn. Kwaliteitsbewaking heeft bij de KSI dan ook de hoogste prioriteit.”

Download P+ Special: 'Zo krijgt uw plastic een tweede leven'

Foto: Jeannette de Groot

Reacties op dit bericht

Edwin Sharp ()
Recycling facilities obviously like to move their inventory as quick as possible, but it could be anywhere from a few days to a few weeks before any particular bale gets sold, for any buyassignmentservice number of reasons not important here. Once a recycler buys a bale, it will typically process it almost right away. But then there's another indefinite period between producing the recycled plastic granules/pellets and selling those on to a manufacturer.
RonaldMak ()
Among the finest issues about this mannequin is its computerized characteristic, which might considerably save lots of time. FitSewing It consists of an LCD display and shows simple sew settings.