• Onder een bladerdak

  Onder een bladerdak

   

  Een symbolisch bladerdak maakt dat de Goede Doelen Loterijen straks in een bos werken.

 • #MeToo in kledingindustrie

  #MeToo in kledingindustrie

   

  De #MeToo beweging heeft kledingfabrieken Indonesië bereikt, meldt Mondiaal FNV.

 • Het tweede leven van uw plastic

  Het tweede leven van uw plastic

   

  Seepje flacons, 1 van de 5 icoonprojecten van 100% gerecycled plastic.

P+ brengt het nieuws over mvo / duurzaam ondernemen

Zwitserse orchidee Cypripedium calceolusstaat
21 Sep 2018

Nederlandse kwekerij redt uitstervende Zwitserse orchidee

De Nederlandse kwekerij Anthura stelt het voortbestaan van een unieke Zwitserse orchidee veilig. Dit jaar hebben tientallen natuurliefhebbers drieduizend door Anthura opgekweekte exemplaren op geheime plekken in de Zwitserse Alpen geplant. Deze bijzondere bijdrage aan het natuurbehoud leverde het bedrijf deze week de Plantum Duurzaamheidsprijs 2018 op, het jaarlijks eerbetoon van de koepelorganisatie aan duurzame initiatieven van Nederlandse zaad- en plantenkwekers.

Kopenhagen circulaire regio
17 Sep 2018

The best of City Transitions… Kopenhagen

De Deense hoofdstad Kopenhagen trekt de hele regio mee om in 2050 volledig los te zijn van fossiele brandstoffen. In de gemeentelijke samenwerkingsprojecten participeren bovendien bedrijven, universiteiten en burgers. Pernille Kernel is verantwoordelijk voor de onderlinge samenwerking tussen Deense steden op het gebied van de circulaire economie. Hoe wisten zij en haar collega’s in tijd van een enkel jaar zes gemeenten tot een metropool om te smeden? Misschien iets voor onze eigen vier steden in de Randstad?


Carola Schouten
09 Sep 2018

Kritiek op Carola Schouten: Regels kringlooplandbouw nodig

De eerste testvraag voor toepassing van het Framework Markttransitie in deze P+ Special is er meteen al. Snapt minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedsel in welke fase van duurzame ontwikkeling de landbouw in Nederland zich bevind? Is dat de babyfase, de kleuterfase, de puberfase of is de volwassenheid bereikt? Schouten mikt duidelijk op de puberfase, want ze formuleert wel beleid, maar zonder enige concrete maatregel te noemen. Haar critici stellen op hun beurt dat de fase van volwassenheid op duurzaamheidsgebied al is bereikt en dat ze daarom nu concrete maatregelen moet nemen. Er zijn wetten en regels nodig.

Framework Markttransformatie
07 Sep 2018

Leer de 4 fases van verduurzaming herkennen

Hoe de markt te verduurzamen?Zoals een baby niet in een paar dagen opgroeit tot volwassene, zo kost ook het verduurzamen van bedrijven een bepaalde tijd. In het fascinerende project ‘Changing the Game’ brengen CEO Lucas Simons van NewForesight en hoogleraar André Nijhof van Nyenrode Business Universiteit op dit moment 11 verschillende bedrijfstakken in kaart. Bedrijven moeten 4 fases doorlopen, voordat hun markt echt verduurzaamd is.