• MVO Nederland: Duurzame markten groter

  MVO Nederland: Duurzame markten groter

   

  Hoe wil MVO Nederland de markt voor duurzame ondernemingen vergroten?

 • Meten van impact transities

  Meten van impact transities

   

  Hoe herken je transities en hoe meet je de impact daarvan?

 • Voedseltransitie

  Voedseltransitie

   

  Misvormde appels zijn het startpunt van de voedseltransitie in de Betuwe.

 • Abonneer op P+ People Planet Profit

  Abonneer op P+ People Planet Profit

   

  Want wat mist u anders allemaal? Niet al onze artikelen staan op internet! Lees meer...

P+ brengt het nieuws over mvo / duurzaam ondernemen

MVO Nederland Nieuwjaarsevent 2018
21 Jan 2018

MVO Nederland: duurzame markten vergroten

Duurzame markten vergroten. Dat is een centraal doel geworden van de gebundelde organisatie MVO Nederland / De Groene Zaak. Directeur Maria van der Heijden maakte op het Nieuwjaarsevent haar vier belangrijkste instrumenten bekend om het marktaandeel van duurzame ondernemen te vergroten. "De vervuiler betaalt, dus CO2 uitstoten is niet meer gratis. Duurzaam inkopen is de norm. Bedrijven streven altijd naar netto positieve impact. Economische argumenten gaan - naast geld - ook over zaken als gezondheid en geluk”.

Transitiecoalitie VOEDSEL
19 Jan 2018

Transitiecoalitie Voedsel: Supermarkten moeten om

Om een betere beloning in de voedselproductieketen te realiseren is meer moed en persoonlijk leiderschap nodig, met name bij de retail. Dat is de boodschap van Willem Lageweg, voormalig directeur van MVO Nederland. Hij is nu een van de initiatiefnemers van de Transitiecoalitie Voedsel: “De supermarkten blijven zich verschuilen achter het argument dat de klant niet vraagt om een eerlijke beloning. Dat kan niet meer. Zij moeten hun verantwoordelijkheid nemen.”


Nederland groen
14 Jan 2018

Week vol duurzame verwachting

Er zit deze week een agenda vol duurzame verwachting aan te komen. Het is niet alleen de week van de Circulaire Economie, maar MVO Nederland lanceert op het Nieuwjaarevent de Agenda voor Duurzaam Nederland, staatssecretaris Stientje van Veldhoven neemt de 5 Transitieagenda’s in ontvangst en BuySocial lanceert een platform waarop organisaties diensten van sociale ondernemingen kunnen inschakelen. De duurzame aftrap van het jaar is overweldigend van kwaliteit en ambitie, zowel bij bedrijven als bij overheden.

Voorbeelden lager subsidies
07 Jan 2018

Subsidies op elektrisch huis nu al omlaag

De Nederlandse overheid verlaagt al per 1 februari de subsidie op tal van elektrische warmte-installaties, nog voordat de landelijke operatie ‘Van Gas Los’ goed en wel is begonnen. Er wordt al vanaf bedragen van honderd euro tot vele honderden euro’s op vele  types warmtepompen gekort. Wie de gasgestookte CV-ketel wil omruilen voor een elektrische warmtepomp, moet dus even heel goed gaan opletten, want andere warmtepompen krijgen juist weer een hoger subsidiebedrag. Slimme rekenaars die subsidie combineren met aanbiedingen, kopen een warmtepomp voor al bijna dezelfde prijs als een duurder model HR-ketel.