Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst

Wilde weiden


Hollandse jungle van Anouk Griffioen

Klik op de cover voor download

Goede kunstenaars met biodiversiteit als thema zijn dun gezaaid. Om die reden presenteert P+ de overweldigende landschappen van Anouk Griffioen. Het zijn Hollandse jungles in zwart-wit. Het bijzondere: Griffioen werd bekend met enorme portretten van fashionmodellen. Gaandeweg verdwenen die prachtige vrouwen in het ruige struikgewas van haar metershoge doeken. Zitten ze daar nog? Komen ze er ooit weer uit?

P+ presenteert een P+ Special met de ecologische portretten van Anouk Griffioen: ‘Verdwenen vrouwen’.


Groener dan het Groene Hart

Nederland telt al bijna 2000 hectare wilde weiden; kruidenrijk grasland waar geen kunstmest meer nodig is. Koeien kunnen er het hele jaar door grazen en geven nog meer melk ook. Zo groen is het Groene Hart bij lange na niet. De opeenstapeling van duurzame en financiële voordelen was reden om een bijzondere coalitie van organisaties onder regie van VandinterSemo de Plantum Duurzaamheidsprijs 2021 toe te kennen.

P+ zocht naar aanleiding van deze prijs de ontwikkelaar van de speciale weidemengsels op: Ado Bloemendal van Pure Graze. Zijn verkooporganisatie is een van de bedrijven in de coalitie, naast Vandinter Semo zijn dat Urgenda, Triodos Bank en LTO Nederland.