• Covid-19-crisis wereldwijd

  Covid-19-crisis wereldwijd

   

  Hoe de sociale dialoog in opkomende landen voor een zachte landing zorgde.

 • Stakeholderoverleg loont

  Stakeholderoverleg loont

   

  Stakeholderinclusie levert winst op, in twee betekenissen. 

 • Vrouwen beste investering

  Vrouwen beste investering

   

  Geen betere investering dan in vrouwen, stelde FMO in onderzoek vast.

P+ brengt het nieuws over mvo / duurzaam ondernemen

Katja Schuurman bananen
29 Nov 2020

Waar Katja haar true price bananen koopt

Wat betaalt Katja Schuurman voor haar bananen wanneer ze ‘de echte prijs’ wil betalen? Het is een paar centen meer. Geen €2,79 voor een kilo trosbananen maar €2,94. Voor nog geen twee dubbeltjes extra ontvangen de werkers op de bananenplantage een leefbaar loon en worden de kosten van vervuiling niet afgewenteld op het milieu. Schuurman koopt ze in de eerste supermarkt in Nederland, De Aanzet in de Eerste Jacob van Campenstraat 10 in Amsterdam. Deze zelfstandige super verkoopt ook de 'de eerlijke roos' Esperance, die door Hivos naar Nederland wordt gehaald.

Eerste eerlijke roos
25 Nov 2020

Wereldprimeur: Eerste eerlijke roos te koop

De eerste eerlijke 'true price' roos is te koop. Het is een bescheiden wereldprimeur. Een primeur omdat nooit ergens anders ter wereld een roos te koop is aangeboden waar een leefbaar loon voor de medewerkers van de bloemenkwekerij in de prijs is opgenomen. Bescheiden omdat geen van de supermarkten in Nederland meedoet aan de distributie, maar slechts een enkele bloemenzaak in Amsterdam (Fleurmonde, Haarlemmerdijk). Ook is de roos te koop tijdens het eerste online True Price festival op Black Friday. Een pril begin, maar initiatiefnemers Hivos en True Price zijn er trots op.


Systemen veranderen
12 Nov 2020

Ik kan systemen veranderen, zegt 98 procent

Met het boek ‘Changing the Game’ als leidraad is er 92 procent kans ‘dat ik een succesvol Change Maker kan worden’. Zo beoordeelden de 140 deelnemers aan de boekpresentatie van Lucas Simons en André Nijhof hun bijdrage aan het ontwikkelen van duurzame markten. Ook de andere enquêtevragen leverden interessante uitslagen op. Niet minder dan 98 procent van de deelnemers onderschreef de volgende stelling: ‘Changing the Game gaat uit van de veronderstelling dat wij systemen kunnen veranderen’.