• Van Wormenhotel tot Wormenkoning

  Van Wormenhotel tot Wormenkoning

  De grootste veehouder in Amersfoort stalt 100 duizend tijgerwormen

 • Gezond weer op!

  Gezond weer op!

  Abonneer op P+ en ontvang de 2 P+ Marktboeken van 2020 gratis

 • De eerste eerlijke roos

  De eerste eerlijke roos

   

  Door Hivos naar Nederland gehaald en nu exclusief te koop!

 • Vrouwen beste investering

  Vrouwen beste investering

   

  Geen betere investering dan in vrouwen, stelde FMO in onderzoek vast.

P+ brengt het nieuws over mvo / duurzaam ondernemen

Straatboer plant nu ook fruitbomen
15 Jan 2021

Straatboer plant nu ook fruitbomen op bedrijventerrein

Op plekken met goede vruchtbare grond fruitbomen. Op plekken waar niets wil groeien kerstbomen met kluit, die de feestdagen hebben overleefd. Straatboer Christiaan Kuipers realiseert zijn droom in versneld tempo, samen met medewerkers die werken op bedrijventerrein Hessenpoort in Zwolle. Deze zomer portretteerden we de Straatboer bij de eerste oogst bonen en tomaatjes die langs de bedrijfshekken groeiden. Het bericht ging de wereld over.


Wormenhotel Amsterdam, still uit AT5-uitzending
09 Jan 2021

Amsterdammers willen groenafval scheiden

Een verbluffende meerderheid van de stadsbevolking in Amsterdam wil hun groenafval liever gescheiden inleveren. Niet minder dan 94 procent ziet organisch afval als waardevol. En 76 procent zou het GFT graag gescheiden inleveren, als de stad dit mogelijk zou maken. Dit blijkt uit een onderzoek van hoogleraar Ans Kolk van de Universiteit van Amsterdam, en collega's. Hieruit kwamen diverse ‘Best Practices’ naar voren, waaronder ook het onderhouden van een ‘wormenhotel’. Toch voorkomt deze oplossing maar nauwelijks dat de stad de meeste groenafval toch naar de verbrandingsoven brengt. De milieubewuste Amsterdammers in hun onderzoek zien een goed inzamelsysteem en heldere informatie als essentieel.

Zeef microplastics
08 Jan 2021

Nauwelijks microplastics uit de kraan

In het oppervlaktewater in Nederland worden nu al 2350 deeltjes microplastic per kubieke meter water gevonden. Drinkwaterbedrijven hebben hiermee te maken, omdat ze ook uit de rivieren water opnemen om te zuiveren. Slippen deze microplastics door in het leidingwater, of weten de waterbedrijven dit te voorkomen? Ja, dat lukt goed, laten Dunea en Waternet weten. Bij een gemiddeld verbruik van 119 liter per dag, komen er hooguit twee stukjes microplastics uit de kraan, ter grootte van één twintigste millimeter.  

Plus
01 Jan 2021

Alle groene beleggingsfondsen in 2020 in de plus

Het zag er halverwege 2020 beslist niet naar uit, maar op de valreep naar het nieuwe jaar zijn alle groene fondsen in het beleggingsmandje van P+ alsnog in de plus geëindigd. Twee enorme uitschieters lieten zelfs een rendement van meer dan 20 procent zien. Het NN Duurzaam Aandelenfonds stond op 31 december 2020 op 22,95 procent. Het ASN Milieu en Waterfonds eindigde bijna gelijk met 22,52 procent. De cijfers zijn afkomstig van Morningstar.