• Zero Carbon Beef uit Brazilië

  Zero Carbon Beef uit Brazilië

   

  Daniela Mariuzzo kondigt aan: veeteelt die meer CO2 opneemt dan uitstoot

 • Er zit muziek in Social Impact Bonds

  Er zit muziek in Social Impact Bonds

   

  Zonder resultaat krijgen organisaties geen vergoeding. Bij succes is er wel beloning.

 • Ben jij ook een intrapreneur?

  Ben jij ook een intrapreneur?

   

  Waarom er steeds meer belangstelling is voor de ondernemende werknemer.

 • Wat duurzame innovatoren te wachten staat

  Wat duurzame innovatoren te wachten staat

   

  De speurtocht naar succes lijkt nog het meeste op een zoektocht in een donker doolhof...

 • Klimaatactie in Nigeria

  Klimaatactie in Nigeria

   

  Over de energietransitie van een land met een olieboorplatform op het papiergeld.

 • Hoe word ik stadsboer?

  Hoe word ik stadsboer?

   

  Er zijn nu al 7 types stadsboer, waaronder de balkonboer.

P+ brengt het nieuws over mvo / duurzaam ondernemen

Daniela Mariuzzo IDH
11 Oct 2019

IDH: Burning Issues in Brazilië

Niet één, maar twee koeien op een hectare weiland. Daardoor ruimte vrijspelen voor andere landbouwproducten, bosaanplant en bosbescherming. Ook dat is een realiteit in Brazilië, waar deze zomer heftige branden in het Amazonebos woedden. Alles hierover in een interview met directeur Daniela Mariuzzo, directeur Brazilië van het Initiatief Duurzame Handel (IDH). Ze verheldert in de nieuwe P+ Special ‘Burning Issues’ een aantal misverstanden. Hoe erg de bosbranden in het Amazonebekken ook zijn, met soja voor Nederlandse koeien hebben ze niets te maken. Uit Brazilië komt straks juist ‘Zero Carbon Beef’, vlees met een CO2- neutrale voetafdruk.

AFAS Foundation Eversdijk
29 Sep 2019

AFAS Foundation: ‘Systemen blijvend veranderen’

Systemen lijken onveranderlijk te zijn. Opvallend genoeg is het juist de ambitie van de AFAS Foundation om hulp te bieden, wanneer zorgelijke situaties blijvend verbeterd kunnen worden. Zelfs de eeuwigdurende cyclus waarin armoede van generatie op generatie wordt doorgegeven. Directeur van de AFAS Foundation, Gerben Eversdijk, gelooft dat goede doelen zich meer moeten onderscheiden. Hij reikte deze week het “Goedste Doel’ uit aan Stichting Masanga, vanwege haar inspanningen voor de ontwikkeling van een door oorlog zwaar getroffen ziekenhuis in Sierra Leone.


Dorith Vermunt
27 Sep 2019

NBM 2020 toont alle duurzame businessmodellen

Het was de week van de boer. De boeren maakten duidelijk dat ze niet overal de schuld van willen krijgen. Maar hoe ze weg moeten komen uit de doodlopende weg die ze met hun trekkers zijn ingereden? Geen flauw idee. Gelukkig zijn er wetenschappers, die de boeren bijstaan. Op NBM 2020 wordt duidelijk hoe het landbouwsysteem veranderd kan worden. Researcher Dorith Vermunt inventariseerde de kansen voor de boeren.

Deze maand een P+ Special, volgend jaar in Nijmegen. Ook het project van Dorith Vermunt maakt onderdeel uit van het onderzoek naar Duurzame Businessmodellen van NWO en Het Groene Brein, dat op 1 en 2 juli 2020 wordt gepresenteerd op de internationale conferentie New Business Models (NBM) in Nijmegen.