• Duurzame celebrities

  Duurzame celebrities

   

  Ronald van der Kemp kleedt de beroemdste sterren van de wereld, met restjes.

 • Geef de natuur rechten

  Geef de natuur rechten

   

  Natuurschap moet Waddenzee behoeden voor sleuvengraverij door natuurgebieden.

 • Verpletterd door algoritmes

  Verpletterd door algoritmes

   

  MVO managers niet bijgeschoold om nieuwe toeslagenaffaires te voorkomen

 • Aan de wieg van circulaire mode

  Aan de wieg van circulaire mode

   

  Een model uit de nieuwste generatie circulaire brands van Roosmarie Ruikrok

 • Eerste circulaire bh

  Eerste circulaire bh

   

  Uit 1 stuk gebreid, wat deze beugelloze bh van Soft Revolt heel comfortabel maakt

 • Barrières voor bioboeren

  Barrières voor bioboeren

   

  Geert van der Veer van Herenboeren wil van liberale pachtwet af.

 • Klimaatadaptatie

  Klimaatadaptatie

   

  Hoe 4 vreemde bedpartners natuurherstel financieren

P+ brengt het nieuws over mvo / duurzaam ondernemen

Axel Posthumus Windunie
09 Jun 2021

Windunie wordt regisseur regionale energietransitie

Axel Posthumus (58) doorliep met personeel en organisatie van Windunie een transitietraject. Nu werpt hij zich met een getransformeerd Windunie op als regisseur van de regionale energietransitie. “Als mensen niet gelukkig zijn in een bedrijf, heb je het niet ‘gemaakt’. Mensen moeten zelf hun ambities en dromen kunnen waarmaken.” Axel Posthumus is de ‘baas’, tussen aanhalingstekens, bij Windunie. “Precies zo proberen we met Windunie de energietransitie te versnellen. Niet alleen door windenergie, maar in toenemende mate ook door slim netbeheer. De vraag is niet óf, maar hoe de knop om gaat.”

Heineken bijen
06 Jun 2021

Bijen houden van Heineken

Rondom de Heineken brouwerij in Zoeterwoude leven 34 procent meer wilde bijensoorten sinds de start van gebiedsaanpakin 2013  waarbij de hele omgeving aan vergroening meewerkt.  Dit project Groene Cirkels is daarom in een nieuw convenant weer voor drie jaar verlengd.  Een van de andere successen van Groene Cirkels Heineken is het project rondom emissieloos varen, wat in 2020 is uitgegroeid tot de opstart van Zero Emission Services. Binnenvaartschepen varen binnenkort tussen de brouwerij in Zoeterwoude en de Rotterdamse Haven op groene stroom.


Tineke Lambooy
30 May 2021

Shell valt in eigen open kelderluik

Wat betekent de ‘ongekende’ beslissing van de rechtbank in Den Haag over Shell voor andere ondernemingen die ook een maatschappelijke zorgplicht hebben? Daarover boog hoogleraar Tineke Lambooy van Nyenrode Business Universiteit zich. Lambooy haalt daarbij een onder juristen beroemde rechtelijke uitspraak aan, over de vraag wie verantwoordelijk is voor schade wanneer iemand in een zorgeloos openstaand kelderluik valt. De vergelijking: wie is er verantwoordelijk voor de schade die de mensheid oploopt wanneer bedrijven doorgaan met het uitstoten van CO2 in de atmosfeer? In dit geval valt Shell in eigen open kelderluik.

Herwonnen katoen van Upset
28 May 2021

Upset levert 40 miljoen kilo herwonnen chemievrije katoen

Een herwonnen katoenvezel die aanvoelt als echt katoenpluis, er uit ziet als organische katoen en nog even lange en sterke vezels heeft als het originele natuurproduct. Dat is wat Pals Brust van Upset dit jaar de wereld gaat leveren, in industriële hoeveelheden. De oud-topman van C&A ontwikkelde een doorbraaktechnologie die zelfs elastaan uit spijkerbroeken verwijdert. “We gaan 40 miljoen kilo per jaar leveren. Als je de milieu-impact daarvan afzet tegen eenzelfde hoeveelheid virgin katoen dan besparen we 55 miljoen kilo CO2 per jaar. Plus een waterbesparing van 225 miljard liter op jaarbasis”, belooft Brust. 

Kim Poldner in creatie RVDK
25 May 2021

P+ Circular Fashion Lookbook: Dutch Hausse

Vele honderden jaren ondernemingservaring stuwen de toonaangevende Nederlandse bedrijven in de circular fashion vooruit. Het is de enorme kennis en kunde van mensen die zich afkeerden van de fast fashion industrie, die nu zorgen voor een ware hausse aan nieuwe labels. Dat is de conclusie na een rondgang onder koplopers door P+, begeleid door Stichting DOEN, De Haagse Hogeschool en Clean & Unique. In een algemeen inleidend artikel op een komend P+ circular fashion LOOKBOOK worden de belangrijkste trends en inzichten op een rijtje gezet.