• Klimaatactie in Nigeria

  Klimaatactie in Nigeria

   

  Over de energietransitie van een land met een olieboorplatform op het papiergeld.

 • Hoe word ik stadsboer?

  Hoe word ik stadsboer?

   

  Er zijn nu al 7 types stadsboer, waaronder de balkonboer.

 • De eerste generatie duurzame pioniers

  De eerste generatie duurzame pioniers

   

  Hoe Bart Jan Krouwel en zijn generatiegenoten de strijd aangingen.

 • De geboorte van een handelsnatie

  De geboorte van een handelsnatie

   

  De vergeten geschiedenis van vrouwelijke handelaren in de Gouden Eeuw

P+ brengt het nieuws over mvo / duurzaam ondernemen

Stadstuinen Nieuw Amsterdam
13 Sep 2019

Toen New York nog een Hollands eetparadijs was

Toen New York nog Nederlands bezit was, bestond een vergevorderd plan om Manhattan te veranderen in de Tuin van Eden, het paradijs uit de Bijbel. De plattegrond van Manhattan toont nog niet het strakke geometrische stratenplan, waar de wegen geen namen hebben, maar nummers. Arriverende kolonisten verbaasden zich over de overweldigende fruitoogst. De pruimenoogst was één jaar zo overweldigend dat zelfs niet alle vruchten geoogst konden worden. Loslopende varkens hadden er een feestmaal aan.


Biologische zaden van De Bolster
06 Sep 2019

Zadenleveranciers beleven topjaren

‘Het drukste seizoen ooit’, meldt Vreeken’s Zaden in Dordrecht, leverancier van bijna 1500 (!) verschillende soorten zaden: groenten en fruit, kruiden, granen, kiemen, microgroenten, paddenstoelen, maar ook bloemen en tuinplanten.  Deze SKAL gecertificeerde specialist meldt in de nieuwe P+ Special ‘Hoe word ik stadsboer?’: “We beleven een verbazend druk jaar. Ondanks de best mogelijke voorbereiding vliegt de voorraad sneller eruit dan erin. Er is een algemene grote toename van belangstelling voor zaaien en opkweken, waardoor mijn kwekers en leveranciers zich afvragen hoe ze alles moeten rondbreien.” 

Asito app GIVO
04 Sep 2019

Unieke deelapp GIVO wint sociale innovatieprijs Asito

Op Duurzame Dinsdag ging de sociale innovatieprijs naar de app GIVO, die het mogelijk gaat maken dat mensen elkaar met gesloten beurzen hulp bieden. P+ beschreef hoe deze app eerder dit jaar als winnaar uit de bus kwam op de Hackaton in Groningen. De ontwikkelaars Jan Jonker, Dré Kampfraath en Michiel Heij kregen de prijs uit handen van Leonore Nieuwmeijer, specialist inclusiviteit bij Asito. Het schoonmaakbedrijf heeft de Sociale Innovatieprijs op Duurzame Dinsdag geadopteerd.