Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst

P+ brengt het nieuws over een duurzame toekomst

Alle nieuwsitems
Renovatiewijk Selwerd Groningen

Iedereen gelukkig in renovatiewijk Selwerd

19 februari 2023
Hoe KAW-architecten alles uit de kast halen om in de Groningse renovatiewijk Selwerd de gezondheid en welbevinden van bewoners te verbeteren.
Tiny Forest Daan Bleichrodt

Alweer 280 Tiny Forests in Nederland

11 februari 2023
Het allereerste Tiny Forest was het moeilijkste te realiseren, zegt Daan Bleichrodt. Maar toen het mini-bosje ter grootte van een tennisveld in Zaanstad in december 2015 eenmaal aangeplant was, wilden andere gemeenten er ook ineens een: het zijn er inmiddels 280 bij elkaar.
Michel Schuurman Treevive

Treevive: de omvang van Nederland aan CO2-credits

10 februari 2023
Een gloednieuwe onderneming die CO2-credits als financieringsmiddel wil inzetten om tropische bossen ter grootte van heel Nederland te herstellen en te behouden; twee miljoen hectare in 2030. Die ambitie kan alleen stoelen op 30 jaar ervaring in tropische bosbouw, vertelt Michel Schuurman van Treevive.
Onno Dwars van Ballast Nedam

Ballast Nedam: Houtbouw naar lager btw-tarief

31 januari 2023
‘De bouwsector kan een flinke impuls krijgen als we voor de meest CO2-neutrale woningen een lager btw gaan hanteren'. Dat stelt Onno Dwars, CEO van Ballast Nedam Development.
Brandweerkazerne van hout

Duitse brandweerkazerne van hout

31 januari 2023
Duitse brandweermannen die kiezen voor een houten brandweerkazerne. Wie nu nog twijfelt over de kwaliteit van houtbouw...

Meest gelezen nieuwsberichten