• Meten aan de bron

  Meten aan de bron

   

  Een impactmeting doe je niet achteraf, stelt het Impact Centre Erasmus

 • Hoe stel ik missie bedrijf veilig?

  Hoe stel ik missie bedrijf veilig?

   

  Met Steward Ownership purpose gedreven bedrijven leiden. 

 • 21ste eeuwse hofjes in de stad

  21ste eeuwse hofjes in de stad

   

  Hoogleraar Anke van Hal heeft oplossingen voor de immense woningnood

P+ brengt het nieuws over mvo / duurzaam ondernemen

Beleggen in bos
23 Nov 2021

Particulier beleggen in bos en hout lastig

Vorige week kondigden we de start van het ASN Biodiversiteitsfonds aan. Dat blijkt nog meer bijzonder dan gedacht. Een deel van dit fonds zal in duurzame bosbouw investeren. Dat lijkt niet uniek, want voor de particuliere beleggers zijn er al sterk gespecialiseerde bos- en houtgerelateerde fondsen op de markt, zoals een tracker van iShares en een fonds van Pictet. Ze zijn in Nederland alleen niet via grote banken of beleggingsplatforms te koop.

ASN Biodiversiteitsfonds, illustratie Olivia Ettema
21 Nov 2021

ASN Bank: beleggen in biodiversiteit voor particulieren

Bosbouw. Boslandbouw. Duurzame zeeën en visserij. Ecotoerisme. Dat zijn de beleggingsdoelstellingen van het gloednieuwe ASN Biodiversiteitsfonds. Hiermee kunnen nu ook particulieren beleggen in projecten die een meetbare positieve bijdrage leveren aan de soortenrijkdom op deze planeet. ASN loopt hiermee voorop. In de EU bestaat zelfs nog geen taxonomie waarin doelstellingen op biodiversiteit zijn vastgelegd. Een aandeel kostte bij de start deze week 25 euro en bleef stabiel.


Verstegen Spices summer school
16 Nov 2021

Verstegen Spices: geen kinderarbeid maar summer school

Ze is gekozen tot MVO manager van het Jaar en behoedde kinderen van Syrische vluchtelingen in Turkije voor kinderarbeid. In plaats daarvan kregen 200 kinderen een summer school aangeboden, met Engelse les en muziek. Marianne van Keep van Verstegen Spices over haar inzet in dit symbolische jaar 2021, het VN-jaar tegen Kinderarbeid met op 20 november de Dag van de Kinderrechten. “Mijn streven is om kinderarbeid volledig uit te sluiten. Wij ontdekten dat hoe transparanter en korter onze keten is, hoe minder kans op kinderarbeid er is.”