• Allerarmsten India circulair

  Allerarmsten India circulair

   

  Kapila is een van de allerarmste Indiase vrouwen die toch een zonnelamp bezitten.

 • De slimste overheid

  De slimste overheid

   

  Niels van der Stappen en Lucas Simons: wat overheden WEL en NIET moeten doen in het duurzaamheidsproces.

 • MBA Business & Sustainable Transitions

  MBA Business & Sustainable Transitions

   

  Henk Kievit van Nyenrode over het hanenei en andere ethische dilemma's.

 • Kinderarbeidvrije zones

  Kinderarbeidvrije zones

   

  Hoe hele gemeenschappen zich inzetten om hun kinderen op school te houden.

 • Status voor de oudste bomen

  Status voor de oudste bomen

   

  Waarom zouden de oudste bomen geen Rijksmonument kunnen worden?

 • Nieuwe P+ is uit

  Nieuwe P+ is uit

   

  Hoe verander je systemen die duurzaamheid in de weg staan?

 • Er zit muziek in Social Impact Bonds

  Er zit muziek in Social Impact Bonds

   

  Zonder resultaat krijgen organisaties geen vergoeding. Bij succes is er wel beloning.

P+ brengt het nieuws over mvo / duurzaam ondernemen

Willemijn Wortelboer
29 Mar 2020

Poederverf RAW Paints doet het goed in crisistijd

Door het verplichte thuisblijven tijdens de coronacrisis wordt er aan heel wat uitgestelde klussen begonnen. Dat merken ook de makers van RAW Paints, een bedrijf dat duurzame verf maakt op poederbasis. “De online aanvragen stromen binnen”, vertelt oprichtster Willemijn Wortelboer. En ook internationaal is er steeds meer belangstelling voor hun product. “Ik hoop dat dit een teken is dat mensen zich weer bewust worden van wat ze doen en kopen.”

27 Mar 2020

Allerarmsten India circulair

Op zonnepanelen aangedreven waterpompen voor 80 duizend families uit de allerlaagste kastes in India. Elektrische riksja’s voor de armste vrouwen die nu zware lasten op hun hoofd dragen. Dit zijn twee duurzame energieprojecten in India die mede door de inzet van Mondiaal FNV gaan opstarten, in samenwerking met de Self Employed Women’s Association (SEWA). Het succesvolle duurzame energieprogramma met kleine leningen van deze vakbond hielp al tienduizenden gezinnen en is wereldwijd uniek. 

Floor Ziegler Teun Gautier
19 Mar 2020

StadmakersCoöperatie: Coronavirus brengt mensen samen

Het coronavirus veroorzaakt een ongekende opleving van gemeenschapsgevoel. Mensen zoeken elkaar op door het maken van digitale lokale netwerkjes, die soms een enkele straat beslaan, maar ook hele wijken. “Omdat we elkaar straks nodig hebben, als we ziek worden. Van boodschappen voor elkaar doen tot vervoer van mensen zonder auto”, signaleren Teun Gautier en Floor Ziegler van de StadmakersCoöperatie, een bundeling van vele lokale burgerinitiatieven en stadmakers door heel Nederland.


De slimste overheid
05 Mar 2020

Duurzaamheid vraagt om slimmere overheid

Om duurzaamheidsdoelen te bereiken is een slimmere overheid nodig. Chief Transformation Officers kunnen voor een versnelling zorgen, omdat ze begrijpen wat de rol is van ministeries in elke fase van transformatie. Tot die conclusie komen Niels van der Stappen van het duurzaam overleg van vrijwel alle politieke partijen in Nederland en Lucas Simons van NewForesight, die het transformatieproces terugbracht tot vier fases, die steevast terugkeren in alle bedrijfstakken. De slimste overheid is de overheid die deze fases kent en daar naar handelt.

Henk Kievit Business & Sustainable Transitions
27 Feb 2020

Nyenrode: hanenei in veevoer verwerken

Nog niet uitgebroede haneneieren kunnen het beste vroegtijdig tot veevoer verwerkt worden. Dat voorkomt een slachtpartij van jonge kuikens, omdat haantjes niet bruikbaar zijn in de pluimvee-industrie. Dat zegt programmadirecteur Henk Kievit van de Nyenrode Business Universiteit in een gesprek over de dit jaar opgestarte MBA-opleiding 'Business & Sustainable Transitions'. In dit executive modulaire programma komen ook ethische dilemma’s aan de orde.