Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst

P+ brengt het nieuws over een duurzame toekomst

Welstandscommissies eisen steenstrips tegen houten huis

03 juni 2024
Van alle mensen die al in een houten huis wonen, beveelt 86 procent het wonen in hout aan. Toch eisen gemeentelijke welstandcommissies regelmatig dat er steenstrips tegen een houten woning worden aangebracht.

‘Optoppen’ van de stad met licht hout

30 mei 2024
Verhoog verouderde portiekflats met lichtgewicht houten appartementen. Bouwen met hout scheelt 20 procent aan gewicht ten opzichte van beton.

Biobased bouwen biedt snelle oplossing woningnood

30 mei 2024
Biobased bouwen kan de woningnood sneller verlichten dan het neerzetten van huizen van beton, steen en staal. 

Treemore: Mammoetboom door de brievenbus

28 mei 2024
Een Mammoetboom die door de brievenbus in huis valt? Of een  Sequoia, die kan uitgroeien tot een reusachtige woudreus? Het bedrijf Treemore maakt het mogelijk iemand een miniatuurversie van een bijzondere boom als cadeau te sturen.

Corporate Sustainability Due Diligence Directive (CS3D) approved

28 april 2024
The European Parliament has set a new standard for corporate sustainability by finally approving the Corporate Sustainability Due Diligence Directive (CS3D).

Minister Adriaansens voert wet sociale ondernemingen BVm niet uit

25 april 2024

Minister Micky Adriaansens van Economische Zaken en Klimaatbeleid wil volgens Mark Hillen de wet niet uitvoeren die sociale ondernemingen een eigen wettelijke status geeft, de BVm (BV maatschappelijk). 

De evolutie van de beroepsgroep MVO manager

05 april 2024
In het jubileumboek van de MVO managers nemen zijzelf afscheid van hun functietitel als MVO manager. De nieuwe naam: Chief Sustainability Officer (CSO).

Een oproep tot palmolieboycot

26 maart 2024
Palmolie is volop in het nieuws. De oproep om een palmolieboycot zoals Frankrijk aankondigde, vindt steeds meer bijval. Toch klinkt er ook een ander geluid. Tegenstanders van zo’n boycot erkennen de gevolgen van de palmolieproductie op mens, dier en milieu, maar geloven dat het alternatief kwalijker is. Niets is minder waar, stelt Marcel van Wing, oprichter The Flower Farm.

Rekenkamers zonder tanden

10 januari 2024
De Algemene Rekenkamer toetst vooraf niet of politiek beleid impact zou kunnen maken. Dat zou een hele verbetering zijn, stelt het Impact Centre Erasmus. Het achteraf becijferen van falend beleid maakt van de rekenkamers instituten zonder tanden.

Van sociale onderneming tot impact onderneming

07 januari 2024
Sociale ondernemingen heten steeds vaker impact ondernemingen. Naast sociale doelen staan dan ook ecologische en circulaire doelen centraal.

Verlenging City Deal Impact Ondernemen op komst

31 december 2023
Er zijn al zoveel steden die zeggen door te willen gaan met  de succesvolle City Deal Impact Ondernemen dat een verlenging nu al min of meer een feit is.

Belangen in een menselijk ecosysteem ongelijk

31 december 2023
Een goed functionerend ‘menselijk ecosysteem’ opbouwen is erkennen dat partijen in zo’n systeem niet gelijkwaardig aan elkaar zijn. Dat is de boodschap van hoogleraar Wilfred Dolfsma, als bedrijfskundige verbonden aan de Wageningen University (WUR) in Wageningen.