Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst

Orbisk: AI en voedselverspilling


Artificial Intelligence voorkomt voedselafval

Klik op de cover voor download

Met het stijgen van de voedselprijzen wordt ook het verspillen van voedsel steeds duurder. Dat weten ze nergens beter dan bij Orbisk, waar met behulp van Artificial Intelligence (AI) exact wordt uitgerekend voor welke bedragen er aan eten in de GFT-bak verdwijnt. 

‘Food Waste Warrior’ Sharon Reijmers: ”Met het weggooien van een kilo voedsel gooit een professionele keuken van een restaurant, hotelketen, cateraar of zorginstelling nu al gemiddeld 7,00 euro weg.” 

Food Waste Warrior Sharon Reijmers van Orbisk wordt deze week geportretteerd in de P+ Special: ‘Ook voedselafval steeds duurder’. Orbisk werd financieel op weg geholpen door investeringen van onder andere Stichting DOEN en heeft nu zo’n 150 monitoren bij grote keukens staan.

Orbisk weet op basis van enkele jaren ervaring: “Een gemiddelde restaurantketen gooit ongeveer tussen de 80 en 100 duizend euro per jaar aan eten weg. Onze klanten zijn in staat om de kostenpost aan voedselafval met 30 tot 50 procent te verminderen.”

Artificial Intelligence voorkomt voedselafval

Klik op de cover voor download

Met het stijgen van de voedselprijzen wordt ook het verspillen van voedsel steeds duurder. Dat weten ze nergens beter dan bij Orbisk, waar met behulp van Artificial Intelligence (AI) exact wordt uitgerekend voor welke bedragen er aan eten in de GFT-bak verdwijnt. 

‘Food Waste Warrior’ Sharon Reijmers: ”Met het weggooien van een kilo voedsel gooit een professionele keuken van een restaurant, hotelketen, cateraar of zorginstelling nu al gemiddeld 7,00 euro weg.” 

Food Waste Warrior Sharon Reijmers van Orbisk wordt deze week geportretteerd in de P+ Special: ‘Ook voedselafval steeds duurder’. Orbisk werd financieel op weg geholpen door investeringen van onder andere Stichting DOEN en heeft nu zo’n 150 monitoren bij grote keukens staan.

Orbisk weet op basis van enkele jaren ervaring: “Een gemiddelde restaurantketen gooit ongeveer tussen de 80 en 100 duizend euro per jaar aan eten weg. Onze klanten zijn in staat om de kostenpost aan voedselafval met 30 tot 50 procent te verminderen.”