Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
07 januari 2009

Kleinste Soepfabriek ontwikkelt Palestijnse soep

“Ze zeggen dat deze olijfolie de alleroudste en de allerlekkerste ter wereld is”, zegt Michel Jansen. Hij ontvangt binnenkort een delegatie van de Canaan handelsorganisatie, inclusief koks. Deze organisatie probeert originele Palestijnse producten te verhandelen op de westerse markt, wat niet makkelijk is. Niet alleen de in oorlog zijnde Gaza-strook zit op slot, ook alle handel uit de bezette Westelijke Jordaanoever moet via Israël lopen. Het is een buitengewoon omslachtige route. Jansen: “We gaan Palestijnse recepten uitproberen. Als er een goede soep tussen zit, ga ik die zeker in ons assortiment opnemen.”
   
Webwinkel Gubba heeft inmiddels de biologische Olijfolie Nabali al in de digitale etalage staan. We citeren de aanprijzende woorden: “Nieuw op de Nederlandse markt is de olijfolie van Canaan fairtrade. Deze olijfolie wordt gemaakt van de oerolijfboom olijven die oorspronkelijk in de Palestijnse gebieden groeien. De Nabali olijfolie komt uit de Palestijnse gebieden en wordt gemaakt door kleine boerenbedrijven. De boeren hebben door het maken van deze olie een eervolle doelstelling voor ogen. Het geeft hen de kans om de heerlijke Palestijnse olijven en het harde werk te delen met de rest van de wereld. De oeroude Nabali-olijf zorgt voor een lichte olie met een fruitige smaak. Zoals zij zelf zeggen: Quality and Distinction for our Customers: Pride and Dignity for our Farmers.”

Een literblik van deze bijzondere koudgeperste olie kost 16 euro. Directeur Thijs Struijck kreeg positieve response van de eerste afnemers. "Zelfs mensen die het met Kerst leuk vonden om als relatiegeschenk te geven. Ze roemden de kwaliteit, want je hebt heel wat anders in huis dan die warmgeperst drab die je in de supermarkt koopt. En het idee er achter, natuurlijk." P+ webtip: Handelsorganisatie Canaan

P+ webtip: Gubba verkoopt Palestijnse olijfolie