Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
15 mei 2006

P+: Bomen kopen met winst

Geen enkel programma voor het compenseren van CO2 trekt honderdduizenden klanten. Compensatie van autogebruik of vliegreizen is niet verplicht. Wie het toch doet, krijgt er niets anders voor terug dan het even afkopen van schuldgevoel. Of: het idee een bijdrage te hebben geleverd aan klimaatbeleid. De wetenschap dat er ergens op de wereld bomen geplant worden.

Tegelijkertijd heeft de tropische bosbouw in Nederland een beroerd imago. Het dikke teakhoutdossier groeit nog steeds aan. Toch kent Nederland integere bosbouwbedrijven die zelfs het label FSC op de wereld hebben gezet. Commerciële bedrijven beheren zowel primair regenwoud als nieuwe plantages, waarvan het tropisch hout geld oplevert.

Op deze avond wil P+ deze twee werelden bij elkaar te brengen door een praktische vraag te stellen. Is het mogelijk een nieuw financieel product te ontwikkelen, dat bij CO2-compensatie wat rendement biedt, maar een deel van de opbrengst ook besteedt aan de bevolking ter plaatse en het behoud van het resterende regenwoud?

P+ Webtip: Aanmelding P+ Mobiliseert