Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
09 juni 2006

Google maakt eco-toerisme VS zichtbaar

Is het nou een marketingtruc of echte betrokkenheid met het milieu bij Google? Criticasters zullen wel zeggen dat de meest krachtige zoekmachine ter wereld het vooral te doen is nog meer internetsurfers aan te trekken. Van enig eigenbelang is Google immers niet gespeend: 'you may also use Google Maps to find green options for wherever you wish to roam' zo staat er op de homepage te lezen.
Anderen vinden het juist een verademing dat de zoekmachine de site bewust karig heeft gehouden. Teveel keuzemogelijkheden doet de argeloze bezoeker afschrikken. En we willen natuurlijk niet dat die doorklikt, zo moet de grootste advertentieverkoper op internet hebben gedacht.
Klaar? Daar gaan we: Los Angeles, de stad der engelen. Net als bij alle andere steden slechts een handvol bestemmingen. Maar wel bijzonder leuke. Neem eens 'Solar Harvest', een biologisch restaurant in het eens voorname Beverly Hills. Of Eco Limo, een autoverhuurbedrijf dat enkel milieuvriendelijke auto's in bezit heeft (als biodiesels en Toyota Prius).
Snel door naar Las Vegas, de grootste gokstad ter wereld (en 'dus' gebouwd door een echte schurk). Wie voor z'n gokje nog wil uitrusten, kan dat in de 'Spa at Green Valley Ranch', een luxueus resort met aromatherapie op nauwelijks zes minuten rijden van het vliegveld. Mochten de rokerige casino's je teveel worden - en is er nog genoeg geld over! - dan is Boulder City Outfitters 'the place to be'. Lekker trekken door de Black Rock Canyon. Of raften over de Colorado rivier.
En zo valt er ook in New York, Orlando en San Fransisco genoeg milieubewust te genieten. Bijvoorbeeld het 'skyskraper museum'. Of Central Park in 'the Big Apple' waar de allereerste Earth Day plaatsvond. Wie dat alles veel te luchtig wordt, kan doorsurfen naar de uitstekende internet TV van Earth Day Network en daar de verdieping zoeken. En laat het eens niet waar zijn: ook deze internet TV blijkt financieel gesteund door Google...
P+ webtip 1:
de groene zomer van Google
P+ webtip 2: EDN internet breedband TV