Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
12 juli 2006

3000 Dollar beloning van Bank of America voor hybride

Het is boeiend om te zien hoe het proces gaat. Er is in ieder geval een overheid nodig, die een premie uitlooft. Er zijn pioniers in het bedrijfsleven nodig. En dan ineens die hele grote company, die zorgt voor het benodigde volume. Een bank is dan perfect, omdat het tot voorbeeld dient voor de vele eigen klanten. Als een bank het financieel en maatschappelijk aantrekkelijk vindt, waar wacht je dan nog op?
In Nederland is daar nu ook een mooi voorbeeld van. Eerst was het Twijnstra & Gudde, die de medewerkers zowel een leasewagen als een BusinessCard van de Nederlandse Spoorwegen aanbood. Een combi van milieudenken en puur eigenbelang. Er zijn nu eenmaal momenten dat je bepaalde wegen in Nederland maar beter kunt mijden. Dan is er het parkeerterrein van de NS en de trein. Inmiddels is de combinatie auto-trein nu ook beschikbaar voor medewerkers van de Rabobank.
Bank of America grijpt deze maatregel aan om op de website ook meteen even alle andere 'groene' initiatieven te memoren. Uit een opvallende lijst nemen we drie opmerkelijke initiatieven over.
. The company is building the Bank of America Tower, which will be the worlds the most environmentally-sound sky scraper.
. From 2000-2005, the company reduced paper usage 32 percent even as the banks customer base grew 24 percent.
. Through Community Development Banking, we have financed the construction of notable "green" buildings including 1400 Fifth Avenue, NYC—the largest "green," affordable mixed-use condominium development in the U.S.
P+ Webtip: Bank of America
Wil je ook onze gedrukte Marktboeken over een duurzame toekomst ontvangen?
Abonneer je dan hier