Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
12 juli 2006

Fortis Foundation weet hoe het met VMBO-leerlingen moet

Het jongerenprogramma bestond verder uit twee masterclasses voor de leerlingen van het Bredero College Amsterdam en Meridiaan College 't Hooghe Landt Amersfoort. Een algemene masterclass over presenteren en solliciteren. En een praktische masterclass gericht op de stage. De trainingen werden gegeven door medewerkers van Fortis en Albron.
De masterclass voor jongeren is een vervolg op The Next Step, een samenwerking tussen Fortis Bank en vijf VMBO-scholen gericht op de talentontwikkeling van deze groep jongeren. In dat kader vond op 5 april een groot evenement plaats in Rotterdam, waar 550 VMBO-leerlingen werden gecoacht door 300 medewerkers van Fortis Bank bij het zetten van een volgende stap in hun (school)loopbaan. Naast de stage voor de 24 leerlingen uit Amersfoort en Amsterdam, coacht en bemiddelt Fortis ook andere VMBO-leerlingen bij het vinden van een passende stage. Hierbij werkt Fortis Foundation samen met het stagebemiddelingsbureau Detafors uit Amersfoort.
Onder het motto 'Mensen voor Mensen' zetten jaarlijks zo'n 2500 Fortis-medewerkers zich vrijwillig in voor de verschillende maatschappelijke programma's die Fortis Foundation ondersteunt. Veel activiteiten zijn gericht op het versterken van jongeren, vanuit de overtuiging dat hier zowel de jongeren als de betrokken medewerkers van profiteren.
Om de effecten van deze maatschappelijke projecten te kunnen meten heeft Fortis Foundation de MBO-monitorâ„¢ ontwikkeld, die tijdens het congres werd gelanceerd. Het meetinstrument is ontwikkeld in samenwerking met prof. dr. Lucas Meijs, hoogleraar Vrijwilligerswerk, Civil Society en Ondernemingen aan de Erasmus Universiteit en wordt beschikbaar gesteld voor bedrijven die actief zijn op het gebied van maatschappelijk betrokken ondernemen. De MBO-monitorâ„¢ is vanaf september online beschikbaar voor bedrijven.
P+ Webtip: Fortis Foundation