Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
10 september 2006

Akzo Nobel langszij DSM op duurzame index Wall Street

Was DSM blij? Jazeker. Uit het persbericht: "Duurzame ontwikkeling bij DSM vindt plaats vanuit de Triple P-benadering (People, Planet, Profit). Daarin besteden we speciale aandacht aan corporate governance en risicomanagement, innovatie, bedrijfsgezondheid en -veiligheid en de ontwikkeling van menselijk kapitaal. De onderneming heeft in 2005 als onderdeel van het nieuwe strategische programma Vision 2010 - Building on Strengths nieuwe milieudoelstellingen gedefinieerd voor de periode tot 2010. Deze houden onder meer een omschakeling in van op olie gebaseerde grondstoffen naar meer hernieuwbare grondstoffen met behulp van witte (oftewel industriële) biotechnologie."
Topman Peter Elverding: "We zijn zeer verheugd dat we onze toppositie voor het derde achtereenvolgende jaar hebben weten te behouden. Dit is een duidelijke erkenning van onze prestaties en onze transparante rapportage op het gebied van duurzaamheid en van onze ambitie om koploper te zijn in onze industrie op het gebied van duurzaamheid."
We zullen zien of Elverding de vier jaar gaat volmaken. Voorlichting van Akzo Nobel liet weten dat ze nog maar twee jaar zijn opgenomen in de DJSI maar nu al van een rating van 78 procent na de 86 procent zijn gestegen, gelijk aan dat van DSM. "Het mooie is dat we dezelfde score hebben als DSM, de hoogst mogelijke van alle tachtig bedrijven in onze sector, maar qua cijfers achter de komma zijn ze net iets beter. Daar zijn we heel erg trots op. Op het gebied van "eco efficiency" zijn we erin geslaagd om dit erg snel in onze business te integreren. The DJSI laat zien dat we hierin heel erg sterk staan naar onze klanten en leveranciers. Daarnaast is onze milieurapportage sterk verbeterd. Dit laat aan de (financiële) wereld een duidelijk signaal achter dat we een serieuze Triple P speler zijn. Voor volgende jaar? Wij zijn een ambitieuze onderneming en willen ons uiteraard blijven verbeteren!"
Er is meer om trots op te zijn. In totaal telt Nederland veertien wereldconcerns die zijn opgenomen in deze duurzame index, ook al zijn ze niet allemaal leider in hun sector. Er zitten nogal wat financiële dienstverleners bij. In alfabetische volgorde:

Akzo Nobel N.V. Koninklijke DSM N.V. Heineken N.V. Unilever N.V. Koninklijke Philips Electronics N.V. Reed Elsevier N.V. ABN AMRO Holding N.V. Fortis N.V. Wereldhave N.V. Aegon N.V. ING Groep N.V. Randstad Holding N.V. TNT N.V. ASML Holding N.V.
P+ Webtip: DJSI World