Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
16 oktober 2006

Dyson Airblade maakt handen drogen groener

Je houdt je handen dus niet onder de Airblade. Je steekt ze in het apparaat, dat half open is. Anders zou het eng zijn. Dan gebeurt er iets dat nog het meeste lijkt op de laatste fase van de autowasstraat. De Airblade gaat op en neer en hup: droog zijn je handen. En volgens de Britse stofzuigerfirma ook volkomen vrij van bacteriologische resten. Dat laatste vinden we een beetje overdreven. Je hebt toch je handen eerst gewassen, of niet? Het kan toch niet zo zijn dat je handen pas bij het droog maken zo schoon worden dat je rustig het gehakt kunt gaan kneden? Maar goed. Dit wonderapparaat wordt wel getipt op een Britse website waarop de meest "groene" producten worden aangeprezen.
Dit apparaat houdt zelfs de hele toiletruimte schoon. Lees deze Engelstalige zinnen: "The Airblade uses a HEPA filter to remove bacteria and mold from the bathroom air that it sucks in." Veel mooier kunnen wij het zelf niet zeggen.
En waar blijft dat "aanhangend" water dan, dat normaal gesproken voor een deel op je broek terecht komt? Dat wordt door de Airblade opgevangen, door een "iodine resin micro filter" gejaagd, gesteriliseerd en dan de toiletruimte ingeblazen in de vorm van een lichte mist.
Helaas is de de Dyson Airblade nu nog niet in Europa verkrijgbaar, zelfs niet op de Britse eilanden. Je kunt er alleen maar naar kijken. Wil het eerste Nederlandse hotel, restaurant of bedrijf dat er een te pakken krijgt ons even bellen? Komen we meteen een foto maken, voor in P+.
P+ Webtip: Filmpje van de Dyson Airblade