Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
21 november 2006

Mexx bij Fair Wear Foundation

Mexx is gevestigd in Nederland, en is een koploper in design en marketing van een brede dames- en herencollectie voor hedendaagse consumenten. Deze collectie omvat ook een keur van in licentie geproduceerde goederen en een Youth-collectie voor de leeftijden van 0 tot 12. Producten van Mexx worden momenteel verkocht op meer dan 10.000 locaties, in meer de 66 landen. Mexx behoort tot de groep van bedrijven die beheerd worden door Liz Claiborne Inc.
De afdeling van Mexx die op arbeidsnormen controleert is in 2004 begonnen om systematisch de fabrieken van leveranciers te controleren. Op dit moment wordt dit "social compliance department" geherstructureerd, teneinde het nog effectiever te maken. De samenwerking met FWF zal naar verwachting cruciaal zijn in dit proces.
Fair Wear Foundation is een organisatie voor onafhankelijke verificatie van gedragscodes. Er zijn 25 kledingbedrijven aangesloten, die hun kleding laten maken in onder meer Oost-Europa en Azië. FWF verifieert dat in de fabrieken de gedragscode naar behoren wordt uitgevoerd. FWF is een initiatief van FNV en Bondgenoten, de Schone Kleren Kampagne, ontwikkelingsorganisaties zoals Oxfam-Novib, ondernemersorganisaties uit de kledingbranche zoals Modint en Mitex, en andere organisaties die het welzijn van kledingarbeiders wereldwijd hoog hebben. FWF breidt haar activiteiten momenteel uit naar het buitenland.
P+ Webtip: MEXX
P+ Webtip 2: Fair Wear