Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
01 december 2006

Winnares Nashuatec MVO Scriptieprijs biedt strijdplan keurmerken

De winnares, afkomstig uit Den Helder, vond haar triomf nog onwerkelijk. Rooda: "De aanloop tot deze dag was heel bijzonder. Mijn scriptie is samen met de scripties van andere kandidaten online gezet, zodat de kennis direct gedeeld kon worden met de buitenwereld. Vervolgens ben ik benaderd door het ministerie van Economische Zaken en de OESO, die mijn scriptie wilden bespreken. Geweldig! Op dit moment heb ik een vaste baan bij mijn voormalige stageplek Utz Kapeh. Voor deze certificeerder heb ik de scriptie ook geschreven. In de toekomst wil ik als adviseur bedrijven informeren hoe ze kunnen omgaan met MVO-beleid."
De andere twee genomineerden waren de twee Rotterdamse studenten Roderick Stigter met de scriptie "Doe wat je zegt, beschrijf wat je doet" en Annelies de Kleijn met de scriptie "Financial Stakeholder influence on CSR activities. Stigter en De Kleijn zijn respectievelijk op de tweede en derde plaats geëindigd.
Roderick Stigter is niet ontevreden met zijn tweede prijs: "Winnen is als je scriptie onder de aandacht komt. Ik hoop dat de overheid, waarvan in mijn scriptie aangetoond worden dat ze MVO beleid predikt, maar er zelf niet veel aan doen, meer een voortrekkersrol gaat vervullen. In mijn scriptie zitten goede ideeen, als daar een paar van gebruikt worden ben ik tevreden."
Zowel over de kwantiteit als de kwaliteit is de jury erg tevreden. Er zijn maar liefst 26 scripties uit de Benelux ingezonden voor deelname. Martijn Wecke, HR Director Nashuatec, heeft de jury voorgezeten: "Sinds twee jaar heeft Nashuatec haar eigen MVO-beleid en geven wij een MVO-jaarverslag uit. Bedrijven hebben een grote verantwoordelijkheid tegenover de maatschappij. Het doel van deze scriptieprijs is om MVO als vakgebied te versterken. Wij willen studenten motiveren hierover na te denken en later, als werknemers bij bedrijven, MVO inzetten als management- en strategische tool."
De overige juryleden waren Jan Bom (hoofdredacteur P+), Lars Moratis (directeur CSR Academy) en Mark van der Veen (lector Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen aan HES Hogeschool van Amsterdam en docent en onderzoeker bij de Universiteit van Amsterdam Business School).De jury heeft rekening gehouden met kwaliteit, innovativiteit, praktische relevantie, originaliteit en kennistoevoeging. Alle scripties zijn direct te downloaden. P+ webtip: Download scripties Nashuatec MVO Scriptieprijs