Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
12 december 2006

Shell financiert papier van olifantenkeutels

Een deel van het prijzengeld gaat trouwens naar het 'Olifantenweeshuis' in Sri Lanka. Daar ontstond dit idee. De tweede prijs ging naar de projecten 'Card from Africa' in Rwanda en 'NGO Dalit' in Bangladesh. De World Challenge kende dit jaar 816 genomindeerden: een toename van 79 procent in vergelijking met vorig jaar. De meeste plannen kwamen uit India: maar liefst 159. Ook nogal wat inzendingen kwamen uit Afrikaanse landen als Nigeria, Kenia, Zuid-Afrika en Oeganda. Ondersteuning gaf ook het magazine Newsweek, met zes advertorials over de twaalf genomineerden. Op deze manier werden nog eens 1,5 miljoen mensen bereikt, die inmiddels ook alles over de restwaarde van olifantenkeutels weten.
Waarom ondersteunt Shell dit programma, dat veel wegheeft van "onze" eigen BiD Challenge, waar ook in toenemende mate ondernemers uit arme landen aan deelnemen? Directeur Corporate Affairs Roxanne Decyk stelt: "Shell vindt het een fantastische zaak om betrokken te zijn bij de World Challenge. Dankzij deze competitie zien we nu grassroots projecten waar plaatselijke gemeenschappen van profiteren, maar ook het milieu."
De uitzending World Challenge 2006 is te zien op BBC World op 16 decembver om 21.3o uur GMT. De herhaling is op 17 december om 00.30 uur, 11.30 uur en 16.30 uur, en ook op 18 december om 02.30 uur.
P+ webtip 1: Olifantenkeutelpapier
Wil je ook onze gedrukte Marktboeken over een duurzame toekomst ontvangen?
Abonneer je dan hier