Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
14 januari 2007

Dell plant een boom voor elke verkochte computer

Dell eist de eer op het eerste wereldbedrijf te zijn dat CO2-neutrale computers uitbrengt. Michael Dell sprak op de Consumer Electronics Show: "We starten het programma 'Plant een boom voor mij' om met onze klanten verschil te maken. We hopen dat andere bedrijven in onze bedrijfstak ons voorbeeld volgen en ons milieu daardoor verbeteren." De partners van Dell zijn The Conservation Fund en Carbonfund.org, non-profit organisaties die de fondsen zullen gebruiken om de bomen te platen. Van de klanten vraagt Dell een donatie van 2 tot 6 dollar, afhankelijk van de energie die de computer vraagt. Vanaf april start het programma ook buiten de Verenigde Staten, dus ook in Europa.
Stelt dat bedrag wel iets voor? Was het niet handiger geweest om het bedrag al meteen in de verkoopprijs te verdisconteren? Het zijn vragen die de alom geprezen milieudeskundige Willian McDonough (Cradle to Cradle) niet belet te juichen. "Dit is een spannende tijd. Dell biedt een programma dat hoop geeft op een schone en groene toekomst."
Dell lanceerde bovendien een nieuwe website, waarop de inspanningen worden getoond. Wie van plan is een Dell aan te schaffen kan nazien welke energiezuinige onderdelen in de laptop of de computer zitten.
P+ webtip: Dell Earth