Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
17 januari 2007

Chinese stad Guangzhou bant honderdduizenden motoren

Wanneer men in China eenmaal maatregelen neemt, zijn het geen halve maatregelen. Een Amerikaanse weblogger nam de moeite om de website van de Chinese overheid in Guangzhou in het Engels te vertalen. Wij zetten dit verhaal weer om in het Nederlands.
Er zou op 30 november 2006 een persconferentie zijn geweest over het bannen van motoren in alle delen van de binnenstad, per 1 januari van dit jaar. De persconferentie vond plaats op het politiebureau. Gemeld werd dat er een compensatieregeling zou zijn voor alle motoren die een rijverbod kregen voor 31 maart van dit jaar.
Dat was geen incident. Sinds mei 2004 zouden er al in totaal 300.000 motoren in beslag zijn genomen, de meesten omdat de berijders geen rijbewijs hadden of valse papieren. Van 1 januari 2005 tot 20 oktober 2006 zouden 8.148 motoren ingenomen zijn door het Motorcycle Discard Center. Dit alles zou al geresulteerd hebben in een vermindering van verkeersopstoppingen, een aanzienlijke daling van het aantal verkeersongelukken en ook het aantal berovingen op motoren is gedaald. Vanaf dit jaar gelden er strenge straffen voor motorrijders die zich toch in de binnenstad wagen.
Als we het motorkerkhof niet op de foto hadden gezien, hadden we dit alles nooit geloofd. Maar er moet ergens wel iets van waar zijn, dus. Kijk zelf maar op de website Planetark, die gebruik mag maken van foto's van Reuters.
P+ webtip: Motorkerkhof Guangzhou
Wil je ook onze gedrukte Marktboeken over een duurzame toekomst ontvangen?
Abonneer je dan hier