Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
23 januari 2007

Triodos Bank biedt duurzaam pioniersfonds aan

Bas Rüter, directeur Triodos Beleggingsfondsen: "Met een belegging in Triodos Values Pioneer Fund dragen beleggers actief bij aan innovatieve duurzame oplossingen voor de toekomst. Het unieke aan het fonds is de combinatie van een belegging in interessante groeisectoren en de focus op kleine en middelgrote bedrijven. Het fonds is ook geschikt voor beleggers die naast een belegging in grote . ondernemingen en obligaties een belegging zoeken met een hogere rendementsverwachting en daarnaast geïnteresseerd zijn in kleine en middelgrote innovatieve pioniers."
Triodos Values Pioneer Fund investeert wereldwijd in bedrijven die baanbrekende en vernieuwende, duurzame producten leveren in de themagebieden schone aarde, klimaatbescherming en gezonde levensstijl. Daarnaast belegt het in pioniers in maatschappelijk verantwoord ondernemen, de absolute koplopers in reguliere sectoren. Het fonds kent verschillende thema's.
. Schone aarde. Hiertoe behoren bedrijven in de milieutechnologiesector, zoals waterzuivering, recycling en diensten voor afvalverwerking. Voorbeelden zijn Tomra en Best Water Technology.
. Klimaatbescherming. Hieronder vallen ondernemingen die nieuwe vormen van energieopwekking ontwikkelen en bedrijven die energie uit hernieuwbare bronnen (zon, wind, biomassa) produceren. Voorbeelden zijn Vestas en ErSol Solar Energy.
. Gezonde levensstijl. Hiertoe horen bedrijven die innovatieve oplossingen bieden in de gezondheidszorg en voor de gezondheid van de mens. Het gaat hier om medische instrumenten, biologische landbouw en homeopathische geneesmiddelen. Voorbeelden zijn Medtronic en Carl Zeiss Meditec.
. Pioniers in maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dit zijn slot bedrijven in reguliere sectoren die door hun onderscheidende, duurzame bedrijfsvoering met kop en schouders boven hun sectorgenoten uitsteken en zo een lichtend voorbeeld vormen voor hun concurrenten. Voorbeelden zijn Whole Foods Market en Green Mountain Coffee Roasters.

Triodos Values Pioneer Fund streeft naar EUR 10 miljoen aan inschrijvingen in de introductieperiode. Binnen enkele jaren verwacht het fonds dat het fondsvermogen zal doorgroeien tot tenminste EUR 100 miljoen. De uitgifteprijs per aandeel bedraagt bij introductie EUR 25.
P+ webtip: Triodos Values Pioneer Fund
Wil je ook onze gedrukte Marktboeken over een duurzame toekomst ontvangen?
Abonneer je dan hier