Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
26 februari 2007

P+ Lezersaanbieding DVD en boek Oscarwinnaar Al Gore

Wat zei Al Gore toen hij de Oscar in ontvangst nam? "People all over the world, we need to solve the climate crisis. It is not a political issue. It is a moral issue."
In de Lezersaanbieding in de nieuwe P+ presenteren wij alvast fragmenten uit het voorwoord van het boek van de voormalige vice-president van de Verenigde Staten.
"De afgelopen zes jaar reisde ik de hele wereld over om de informatie te delen die ik had verzameld. In grote steden, maar ook in dorpjes. En ik heb het gevoel dat ik steeds meer echt gehoor krijg. Voorjaar 2005 hield mijn verhaal in Los Angeles. Na afloop kwamen er mensen op me af, die vonden dat ik er een film van moest maken. Ik wist dat het ze meenden, want er waren bekende mensen uit de amusementswereld bij. Mijn grootste zorg bij het maken van een film was dat de wetenschappelijke basis zou worden opgeofferd ten behoeve van de amusementswaarde. Hoe meer ik echter met het team sprak, des te meer raakte ik ervan overtuigd dat we dezelfde doelen voor ogen hadden. Als ik snel zo veel mogelijk mensen wilde bereiken, in plaats van een paar honderd per avond, dan was dit de manier om het te doen. De film An Inconvenient Truth is inmiddels af en ik ben er erg enthousiast over."
Na afloop van de Oscar-uitreiking toonde Gore zich alweer verbaasd bescheiden. Voelde hij zich als prijswinnaar een rockster? Nee, dat was niet het geval: "I just had a slide show", zei hij. LET WEL! De in de PDF vermelde prijs van 35 euro is verlaagd naar 30 euro!!!!
P+ webtip: Lezersaanbieding P+ Al Gore combi