Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
12 maart 2007

Laatste 40 gratis plaatsingen op De Duurzame Vacaturebank

Caroline Ligtenberg startte De Duurzame Vacaturebank omdat ze voor haar bedrijf Groen Groei Groep altijd behoorlijk wat tijd kwijt was met het vinden van kandidaten voor functies. "Je moet adverteren. Of naar Tempo Team. Die helpen allemaal heel goed mee, hoor. Maar het is toch kostbaar en omslachtig. We bundelen nu het aanbod. De Duurzame Vacaturebank adverteert wekelijks in de PCM-dagbladen met een opvallende advertentie." Maar haar initiatief is toch vooral op internet gericht. "Dat is de plek waar vraag en aanbod samen komen. Daar kunnen werkzoekenden het meest actuele complete overzicht vinden. Bedrijven plaatsen hun vacatures natuurlijk wel op de eigen website. Maar het is een heel karwei om al die sites af te zoeken om de functie te vinden die jou past. Ook al komen er steeds meer, want de economie van de duurzaamheid groeit. Er komt steeds meer vraag naar medewerkers. Dat merken we hier heel goed."
Welke banen ze nu al in de aanbieding heeft? Caroline Ligtenberg tegen P+: "Heel veel op commercieel gebied, administratie ook. Die vacatures zijn altijd heel snel vervuld. Mensen mailen die banen als tip naar collega's en vrienden door. Het niveau is meestal nog wel erg hoog: HBO-plus. Maar Green Wheels vraagt weer wel iemand als chauffeur en schoonmaker. Ik verwacht dat de MBO-groep dus wel komt, maar iets later. Dat geldt ook voor banen voor mensen met opleidingen in het buitenland, of mensen met een afgebroken studie. De duurzame doorbraak is nu nog vooral een zaak die door hoger opgeleiden wordt gerealiseerd."
De Duurzame Vacaturebank is dus geen softe zaak? Caroline Ligtenberg "Nee, het is een zakelijke onderneming. We bieden dan ook geen vrijwilligerswerk aan, geen stageplekken, geen werkervaringstrajecten. Het gaat om echte, serieuze banen in alle sectoren. Van detailhandel en horeca tot dienstverlening. Van vervoerbedrijven tot bouwbedrijven. Van reisorganisaties tot en met zakelijke dienstverlening. Van kringloopbedrijven tot voedingsindustrieën. Maar natuurlijk ook de wereld van de Goede doelen, adviesbureau's en anderszins zakelijke dienstverlening, natuurorganisaties, milieuorganisaties, organisaties op het gebied van cultuur en samenleving. Noem maar op."
P+ webtip: De Duurzame Vacaturebank
Wil je ook onze gedrukte Marktboeken over een duurzame toekomst ontvangen?
Abonneer je dan hier