Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
18 maart 2007

Coco-Mat deelt als reclame droomkussentjes uit

Coco-Mat verzint meer weggeefdingen. Ontvangers melden het soms blij verheugd op hun website. Zo kreeg basisschool 't Holthuus in Huissen een doos met tasjes. Op de website: "Wij hebben van de firma Coco-mat prachtige tasjes gekregen om de jassen in te doen. Dit als bescherming tegen de luizen. Bedankt Coco-Mat."
Ook de rijen waren lang op het feest van de ware Griekenland-liefhebber, die geabonneerd is op het blad Lychnari (wat lichtje betekent). Dames die al een droomkussentje hadden, gaven het alvast door om even te ruiken aan anderen verderop in de rij. Paniek was niet nodig. Voor alle driehonderd gasten waren er een of twee. De laatste restanten kreeg P+ mee. Onze eigen advertentieverkoper Henk Krans en zijn vrouw namen een zware geurende zak mee terug naar Drenthe. Al tijdens het tedere concert van Aliki Kayaloglou waande een hele rij van liefhebbers van deze Griekse chansonniere zich in een omgeving van bloeiende bloemenvelden. Ook belangstelling? Mail Henk: h.krans@inter.nl.net.
P+ en Lychnari schreven eerder een uitvoerig portret van Coco-Mat, opgezet door een Griekse ondernemer en zijn Nederlandse vrouw. Het was een vakantieliefde die nooit meer ophield. Hun idealen werden in 1989 omgezet in een duurzame onderneming. Sindsdien winnen ze elk jaar wel een duurzaamheidsprijs. Het verwennen van hun klanten is het hoogste doel. Het blijft niet bij droomkussentjes alleen. Zo worden kassabonnen meegegeven in stoffen enveloppes die worden gemaakt van reststoffen van het bedlinnen. Stroken natuurzuiver rubber die overblijven bij het op maat snijden van de matrassen worden verknipt en gebruikt als vulling van poefs en bankzittingen. Om een paar andere voorbeelden te noemen.
Coco-mat heeft inmiddels vestigingen in zes landen. In Nederland staan er winkels in Amsterdam, in Rotterdam en in Arnhem. Wie in een hotel een Coco-Mat matras wil uitproberen is welkom in de hotels De Filosoof, Stroom en Blooming.
P+ webtip 1: Lychnari
P+ webtip 2: Coco-Mat in Nederland