Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
23 maart 2007

GREENlease blij met belastingplan zuinige leasewagens

GREENlease is een label van Terberg Leasing. Als vijfde aanbieder in grootte, besefte het familiebedrijf Terberg dat er wel eens een nieuw marktsegment zou ontstaan en begon met GREENlease alleen milieuvriendelijke wagens aan te bieden. Bij het label kunnen bedrijven een compleet wagenpark van de meest energiezuinige wagens in hun klasse leasen. Dit zijn autos voorzien van energielabel A,B of C. Van een kleine klassewagen Peugeot 207 tot aan een directiewagen Saab 9-5 sport estate BioPower. Geen slechte visie, want heel wat concurrenten zijn Terberg inmiddels gevolgd. De klanten krijgen bovendien een cursus 'Het nieuwe rijden' aangeboden, bedoeld om om te leren zo energiezuinig mogelijk de leasewagen te gebruiken. Alle C02-uitstoot wordt gecompenseerd door nieuwe bomen te planten en bestaand regenwoud te beschermen. Met een wagenpark van 1000 leasewagens nu komt dit neer op 400 bomen, per jaar en per auto. Dat zijn er dus grofweg 400.000 bij elkaar.
Tillaart wil het voornemen van Jacqueline Cramer wel nuanceren: "Er is nu een systeem voor relatieve zuinigheid. Dit werkt goed aangezien we bij GREENLease in alle modelklassen energiezuinige auto's kunnen aanbieden en iedere berijder kunnen bedienen." Met andere woorden: GREENlease zoekt in de categorie hele kleine wagen het zuinigste model. Maar ook in de middenklasse en in het hogere segment.
Tillaart: "De praktijk wijst uit dat een directielid geen gebruik gaat maken van een fors kleinere energiezuinige auto. Wij zijn van mening dat de beloning of belasting verlaging gericht moet zijn op een combinatie van absolute en relatieve zuinigheid." Met absolute zuinigheid bedoelt hij dat alleen de allerkleinste en zuinigste wagens een belastingvoordeel zouden krijgen.
P+ webtip: GREENlease