Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
26 maart 2007

Delta Lloyd biedt 100.000 verzekerden groene autoverzekering aan

De Groene autoverzekering is het begin van een nieuw pakket onder de naam Delta Lloyd Duurzaam. Zo werd vandaag bekend gemaakt in het Bomencentrum in Baarn in aanwezigheid van afgevaardigden van de partners, de Klimaatcampagne HIER, het International Tree Fund (ITF) en Stichting Milieukeur (SMK). De partners plantten op het terrein symbolisch de eerste bomen.
Erica Blom, directeur Marketing & Verkoop Delta Lloyd Verzekeringen: "Deze duurzame verzekering past binnen onze filosofie waarbij we niet alleen rekening houden met het individu, maar ook met de veranderende wereld rondom het individu. Sociale en maatschappelijke verantwoordelijkheid is een vanzelfsprekend onderdeel van ons bestaansrecht. De klimaatverandering is een feit en een reden van zorg."
De groene autoverzekering ontving het HIER beeldmerk als teken dat deze verzekering klimaatneutraal is. Sible Schöne, inhoudelijk coördinator van de Nationaal Klimaatcampagne HIER: "Wij werken graag samen met organisaties die hetzelfde doel nastreven: het aanpakken van het klimaatprobleem. Het stimuleren van klimaatvriendelijke producten bij de consument is daarbij belangrijk. Wij nodigen alle bedrijven uit om klimaatvriendelijke producten op de markt te brengen of actiever te promoten."
De Delta Lloyd bomen worden geplant door het International Tree Fund (ITF) in daarvoor speciaal geselecteerde duurzame bossen. Het ITF verzorgt het beheer en de controle hierop. "We gaan geen plantages aanleggen, maar oerwoud. We beginnen met pioniersbomen in te zaaien. Na verloop van tijd komen daar de oorspronkelijk bomen tussen. Deze worden ingezaaid door Costa Ricanen zelf, die wonen en leven van de bossen."
Ineke Vlot, manager non-food van Stichting Milieu Keur: "Delta Lloyd heeft een Duurzaamheidsbarometer voor de autoverzekering aangevraagd. Delta Lloyd is de eerste financiële dienstverlener die dit doet."
P+ webtip: Delta Lloyd Duurzaam
Wil je ook onze gedrukte Marktboeken over een duurzame toekomst ontvangen?
Abonneer je dan hier