Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
19 april 2007

Gratis besparingsprogramma voor je PC

"Ruim dertig miljard kilowattuur wordt jaarlijks verkwist doordat velen onder ons de computer vergeten uit te zetten wanneer we die niet nodig hebben", zo begint Uniblue op 'Local Cooling.com' haar rekensommetje. "Dat staat gelijk aan verspilling van ruim drie miljard dollar. Als je je goede computer hele dagen aan laat staan, betekent dat je er maar liefst 158 liter stookolie in een kwartaal doorheen jaagt."

Het mooie van 'local cooling' is dat de gebruiker volledige controle over de energiefuncties van de PC blijft behouden (helaas, aan Apple MacIntosh gebruikers heeft Uniblue niet gedacht). Ook toont het in detail aan hoeveel elektriciteit sinds het installeren van 'local cooling' is bespaard. Dat alles laat het softwareprogramma direct vertalen in een lager stroomverbruik en dito CO2 uitstoot.

Waar Uniblue nu op hoopt, is dat zoveel mogelijk consumenten van 'local cooling' gebruik zullen maken volgens het principe 'de Mississippi rivier begint als een klein stroompje' (weten we ook ongeveer waar de ontwikkelaar vandaan komt). Op dit moment hebben al meer dan 73.000 PC gebruikers het programma in hun computer gehaald. Als echte Amerikanen mikken de mensen bij Uniblue op zo'n honderd miljoen keer downloaden. Maar of dat zal lukken via vrienden, blogs, websites en filmpjes op onder meer YouTube?

P+ webtip:

gratis besparingsprogramma PC