Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
03 mei 2007

Amerikanen maken van hun hond een biologische vegetariër

Vooral de pagina met Vragen en Antwoorden op de website van Newmans Own Organics is om te smullen. "Kan ik mijn kat alleen vegetarisch voer voorzetten?", is blijkbaar een vraag die de producent wel eens krijgt. Niet doen, is het antwoord. Want: "Een kat heeft taurine nodig, een voedingsstof die alleen in vlees zit. Net als "arachadonic acid" wat in vlees en vis zit. Honden kunnen dit zelf aanmaken, katten niet."
Het kan de Amerikanen niet goed genoeg zijn. Waarom zit er geen fruit in het eten? Vitamines en anti-oxidanten zijn toch gezond? De producent, geduldig: "Maar fruit is ook rijk aan suikers zoals fructose en sucrose. Wanneer je die mengt met vlees ontstaat door maagzuren een fermentatieproces. Daardoor wordt uw huisdier excessief winderig."
En wat voor kwaliteitvlees zit er dan in de blikjes, willen de Amerikanen weten. Is dat soms 4D-vlees? Geduldig legt de producent uit dat dit zeker niet het geval is. Want 4D betekent dat de kip al "Dead, Dying, Disabled of Diseased" was op het moment van slachten. Nee, Newmans gebruikt alleen "human grade materials". En wat dat zijn? "Dat zijn bijvoorbeeld kippen die hun hele leven alleen biologisch voer hebben gekregen. Het is dat de wetgever verbiedt om de "menselijke kwaliteit" als reclame op de verpakking te zetten, anders deed de producent dat graag. Wel mag de producent graag vertellen dat 70 procent van alle verwerkte ingrediënten van biologische kwaliteit zijn. En waarom is dat zo goed voor het geliefde huisdier? We laten dit antwoord even onvertaald: "Feeding organic foods eliminates the buildup of residues of chemical additives, preservatives, pesticides, fertilizers and herbicides which have been clinically proven to have adverse health effects on dogs, cats and in fact all animals including humans." Met andere woorden: wat goed is voor uw hond of kat, is dus ook goed voor u!"
P+ webtip: Newmans Own Organics