Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
06 juni 2007

Nieuwe MVO Scriptieprijs belooft 2.500 euro

Het is dit keer niet het bedrijfsleven die het prijzengeld levert, maar het onderwijs zelf. Naast de 2.500 euro voor de winnaar is er een tweede prijs van 1.500 euro en een derde voor 1.000 euro. Sponsoren zijn de Hogeschool Arnhem Nijmegen en UOBN, een avondopleiding bedrijfskunde.
Jan Jonker vindt dat alle scriptieprijzen zich eigenlijk moeten verzamelen tot een grote, nationale, met een nog veel grotere prijzenpot. De website MVO Scripties zou voor een blijvende etalage kunnen zorgen. Heel wat werkstukken van de deelnemers aan Nashuatec-prijs en de NBN-Rabobankprijs zitten er bijvoorbeeld in, maar waarschijnlijk ook de genomineerden van de duurzaam toerisme scriptieprijs waar TUI een bijdrage aan levert. Jonker tegen P+: "De belangstelling bij studenten is er. De oproep: 'Alle scripties verzamelen!' heeft gewerkt. En de gebruikers weten de site ook te vinden. Het is heel erg interessant om te zien waar de belangstelling van de vraagkant naar uit gaat. Topscorer tot nu toe is een scriptie over 'standaardisatie': hoe veranker je MVO-beleid? Dat werkstuk is al 500 keer gedownloaded. Dat is een duidelijke graadmeter. Waar ligt op dit moment de behoefte van informatie bij het bedrijfsleven, als het om MVO gaat?"
En dat kan weer voor studenten een interessante inspiratiebron zijn. Is het mogelijk de meest gedownloade scriptie van Denni Driesse te overtreffen in kwaliteit of diepgang? Wie er nu zijn of haar tanden in zet, kan het misschien nog redden. De inschrijvingstermijn voor de "Nationale Scriptieprijs Verantwoord Ondernemen" sluit pas op 1 februari 2008.

P+ webtip: Nationale Scriptieprijs Verantwoord Ondernemen