Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
05 juli 2007

Wave Energy presenteert oplader voor niet oplaadbare batterijen

Gideon Overwater over de oplader: "Ik heb hem niet zelf uitgevonden. De vinding komt van verschillende Franse uitvinders. Zij zagen dat sommige mensen toch probeerden wegwerpbatterijen in een oplader te stoppen. Nu kun je Alkaline en Saline batterijen wel in een oplader stoppen, maar de energie wordt bijna helaas omgezet in warmte. In sommige gevallen zelfs tot aan de explosiegevaarzone. Soms kreeg je dan een heel klein beetje energie in je batterij. In de nieuwe oplader zit een chip die berekend wat hij wel of niet kan toevoeren. Hij werkt met pulsjes, zodat hij geen warmte produceert, maar wel energie kan geven."
Heeft Overwater enig idee hoeveel wegwerpbatterijen er op deze wereld ook daadwerkelijk worden weggeworpen? Tegen P+: "Ik heb daar wel eens rapporten over gezien, ja. Het gaat om miljoenen stuks. Rond de 80 procent wordt gewoon weggegooid. In landen als Nederland is de inzameling nog aardig netjes geregeld, maar in Frankrijk is dat al minder. Dan zijn er de nodige landen waar al die batterijen regelrecht op de afvalstort terecht komen. Dat geeft een chemische narigheid, dat wil je niet weten."
Wat gaat de oplader kosten? Overwater: "De prijs wordt ongeveer 39,95. Hij wordt neergezet op internet, maar ook gewoon in de ketens, de BCC-achtigen. De tweede mogelijkheid is van de oplader een leuk relatiegeschenk te maken, voor bedrijven die duurzaamheid willen accentueren. Hij kan dit jaar ook nog mee in het Kerspakket. We hebben al een afspraak hierover met een relatiegeschenkenbedrijf. De oplader is perfect voor mensen die duurzaamheid omarmen, daar is he teen hartstikke goeie vinding voor." Gideon Overwater werkt samen met Ohm Electroca, dat bedrijven beveiligt tegen gezondheidsgevaren van electrostraling. Directeur Van Dijk van dit bedrijf: "Ik heb al heel wat mensen erg blij gemaakt door hun ziekmakende werkplek gezond te maken."
De oplader is CE gekeurd en getest volgens de geldende EN en CEI normen door SGS. Ook voldoet de oplader aan de ROhS richtlijnen (milieu-eisen), die inhouden dat er geen gevaarlijke stoffen in het product zijn verwerkt.
P+ webtip: Ohm Electro Care