Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
08 oktober 2007

Biologische kunstenaarschocolade Charlemange

Ook de plaats waar deze repen gemaakt worden, is bijzonder. Denise Courant Bellefroid vestigde zich op de plaats waar Karel de Grote werd geboren. De koning der Franken schopte het rond 800 tot Keizer van het Westen. Ook Nederland hoorde tot zijn Rijk, grote delen van het huidige Duitsland en Frankrijk. Naar zijn geboorteplaats wordt vaak geraden, maar de plaats zou Herstal moeten zijn. Daar, in een oude molen, kreeg een vrouw met een normale en een hele lange voet, een zoon die Europa zou veroveren. Een zoon die voor zijn tijd abnormaal lang was, meer dan twee meter. De molen ging rond het jaar 1000 tegen de vlakte. Maar op dezelfde plaats kwam een boerderij, waar nu de chocolaterie Charlemange in gevestigd is.

Een internationale website over chocolade slaat de smaak van Charlemange chocolade hoog aan. We citeren: “Er is een rijke chocolade-ervaring bereikt, waarbij de magie van pure cocoa gemengd is met natuurlijke bloementonen. Met de nadruk op natuurlijke ingrediënten bevat deze chocolade ook weinig suiker. Dit resultaat wordt bereikt door een uniek en gepatenteerd proces waarbij smaken van frui, bloemen, koffie, thee en specerijen in de cocao worden geassembleerd. De superieure kwaliteit en de unieke stijl hebben dit kunstenaarsproduct wereldwijd succes bezorgd. “Zo lezen wij op de website chocolatesource.com.

Niet alle smaken zijn biologisch. Het zijn er vijf, om precies te zijn. De repen wegen 50 gram. En wie eens een heel bijzonder broodbeleg wil presenteren: er is ook Charlemagne Mousseline. Handmade in Belgium.

P+ webtip: Charlemange Chocolate

Wil je ook onze gedrukte Marktboeken over een duurzame toekomst ontvangen?
Abonneer je dan hier