Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
09 oktober 2007

Yvette Taminiau beschildert beurspagina met bomen

We ontdekten het werk van Yvette Taminiau op de uitnodigingskaart voor de afscheidsreceptie van George Molenkamp, partner in KPMG Sustainability. Ook P+ heeft een bijzondere band met Molenkamp. Toen wij vijf jaar geleden startten waren hij en accountant Johan Piet bereid ons mediaproject te steunen, met naam en met geld. Dat zijn zaken, die vergeet je nooit.
Dr. Yvette Taminiau leerde Molenkamp op een andere manier kennen. Zij werkt als universitair docent bij de Vrije Universiteit. Ze doet onder meer onderzoek op het gebied van milieunormering, accountancy regels en MVO verslaglegging. Ze onderzoekt nu ook de reserves van de olie-industrie. Dat klinkt droog? “Doceren is net zo creatief als schilderen”, zegt ze.

Yvette leerde Molenkamp kennen toen ze onderzoek deed naar de duurzaamheid van de automobielindustrie. KPMG Sustainability verzorgt de duurzaamheidsrapporten van enkele grote bedrijven, zowel in Europa als in Azië.
P+ is niet het eerste medium waarin ze haar beschilderde kranten publiceert. Veel stond al in het NRC. Haar illustraties hangen sinds kort ook in de werkkamer van de hoofdredactrice. De website van Yvette is pas vernieuwd.

P+ webtip: Het werk van Yvette Taminiau