Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
18 oktober 2007

Jaga maakt schitterend einde aan te goed geïsoleerde woning

Is dit echt smeedijzer? Nee, dat lijkt alleen maar zo. Het materiaal heet polybeton. Zwaar is het wel. De kleinste radiator weegt 14 kilo, de zwaarste maar liefst 84 kilo. Maar die is dan ook goed voor 1500 watt afgifte aan warmte. Deze radiator kan zelfs de hoek om gaan. Als een bouwpakket is het warme afgevende kunstwerk demontabel. De ontwerper is Joris Laarman.

Wie dan toch het huis aan het verbouwen is, maakt een slimme combinatie met andere Jaga-producten. Bijvoorbeeld met de prachtige houten radiotoren, waar P+ eerder over schreef. Of wanneer het huis net iets te goed beschermd is tegen de kou, de Oxygen. Dat is een zogenaamde Low-H2O radiator met een intelligent luchtverversingssysteem.
Wat is volgens Jaga het probleem van een te goed geïsoleerde woning?" Te veel CO2 in de binnenlucht kan leiden tot klachten zoals hoofdpijn, misselijkheid en concentratiestoornissen. Bovendien zorgt een hoge luchtvochtigheid voor condens. Een ideale broeihaard voor schimmel én voor de gevreesde huisstofmijt. Een raam openen voor verluchting is geen goede oplossing. De buitenlucht die binnenstroomt is niet altijd even zuiver. Bovendien ontsnapt er door een open raam onnodig veel warmte. Om nog maar te zwijgen van de storende geluiden en het risico op inbraak."

En de oplossing? "Teveel CO2 in de huiskamer? Teveel vocht? De vervuilde binnenlucht wordt snel vervangen door zuivere buitenlucht. Een filtersysteem zorgt ervoor dat stof, stuifmeel, pollen en bacteriën niet mee binnenglippen. Geurtjes, huisstof en bacteriën worden geneutraliseerd of verwijderd. Jaga Oxygen is geen traditionele ventilatie. De toevoerunits zitten ingewerkt in de aantrekkelijke Low-H2O designradiatoren. De combinatie met de verwarming zorgt het hele jaar door voor een aangename temperatuur zonder tocht. Kamer per kamer. De akoestische constructie weert efficiënt alle buitengeluiden. Bovendien bespaart gecontroleerd verluchten ook energie."

P+ webtip: Heatwave van Jaga