Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
12 november 2007

Win met FreeRice tien rijstkorrels voor hongerigen

Er zitten duizenden woorden in de slimme database. Wie meteen hoog scoort met lastige woorden, krijgt het steeds moeilijker. Wie steeds faalt, krijgt van de computer steeds eenvoudiger woorden tot het juist niveau is bereikt. En de deelnemer wordt uitgedaagd om meer te leren. Er zijn in totaal 50 niveau’s, maar bijna niemand komt boven niveau 48, verklapt de website.

De FAQs zijn interessant. Een van de vragen luidt: wie deelt al die rijst uit? Dat blijkt verzorgd te worden door het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties (WFP). Het is de grootste organisatie ter wereld die voedsel verstrekt en samenwerkt met meer dan duizend andere organisaties in 75 verschillende landen. In Nederland is TNT bijvoorbeeld partner van de VN-organisatie. Wanneer dat kan, koopt de WFP de rijst lokaal in om lokale boeren en lokale economie te ondersteunen.

Helpt het echt? Ook dat is een vraag. Het antwoord: 25.000 mensen per dag sterven van de honger of door ziektes die door honger worden veroorzaakt. “Voor een moeder of vader die een geliefd kind in hun armen zien sterven, is de rijst die u doneert meer kostbaar dan wat dan ook op deze wereld.”

Het lijkt een druppel op een gloeiende plaat, die paar rijstkorreltjes. Om de honger in deze wereld te stillen is 195 miljard dollar per jaar nodig. Wie er meer over wil weten, wordt naar de zustersite verwezen: www.poverty.com. Ook te bereiken via deze hele bijzonder rijstinzamelingsactie.

P+ webtip: FreeRice