Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
06 december 2007

Post-it kattebelletjes nu van gerecycled papier

Het verhaal van de uitvinding van de Post-it notes is een klassieker. Een medewerker van 3M in de VS, Art Fry, had een lijm ontdekt die erg slecht plakte. Binnen de onderneming werd hij erom uitgelachen. Met lijm plak je twee verschillende dingen voor altijd aan elkaar vast. Wat moet je met lijm die meteen weer loslaat?Het toeval wilde dat Fry een gelovig mens was, en graag zong in de plaatselijke kerk. Het was een gebouw dat nogal tochtte. Om al die rondvliegende muziekblaadjes en aantekeningen bij elkaar te houden, smeerde hij er een beetje van zijn slecht plakkende lijm op. Hij had daarna nergens meer last van. Ook andere koorgenoten vroeger om een likje van zijn wonderlijke spul. Zo had hij zijn toepassing gevonden en hing het hele kantoor vol met briefjes met mededelingen er op. Binnen een paar dagen was heel 3M om. En dat is nu 25 jaar geleden. Het is zo'n hit, dat zelfs een computerbouwer als Apple digitale'plaknotities' standaard meelevert met de software: handige om op het beeldscherm te zetten. We maken er graag gebruik van. Zo hebben wij helemaal geen papier meer nodig...
De nieuwe Post-it Notes Green zijn gemaakt van kringlooppapier en zijn op milieuvriendelijke wijze geproduceerd. De memobloks zijn niet apart verpakt. Ze zijn verzameld in een dispenser, een kartonnen doosje waar de memobloks makkelijk uit te pakken zijn.

Om het recycleproces na gebruik te vergemakkelijken, is er slechts één kleur inkt gebruikt op de notes. Ook op de distributie is gelet: de Post-it® Notes Green worden in Europa geproduceerd, zodat er zo min mogelijk belastende vlieguren gemaakt worden. Er is een assortimentsverpakking met vier kleuren, lopend van zacht groen naar grasgroen, grijs en lichtblauw. Post-it® Notes Green zijn vanaf heden verkrijgbaar via de reguliere leveranciers van kantoormaterialen. De groene memoblokjes van Greenmotion via deze specialist in relatiegeschenken.

P+ webtip: De ontstaansgeschiedenis van de Post-it note

P+ webtip 2: Greenmotion

Wil je ook onze gedrukte Marktboeken over een duurzame toekomst ontvangen?
Abonneer je dan hier