Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
09 januari 2008

Eco-Boomhut Costa Rica en krotwoning op Vakantiebeurs

Het Costa Rica Tree House staat samen met Edventure en het Landelijk Beraad Stedenbanden Nederland – Nicaragua (LBSNN) dit jaar voor het eerst op de Vakantiebeurs. De stand is te vinden in hal 2, standnummer G 054, uiteraard in de Jaarbeurs in Utrecht. De beurs gaat door tot 13 januari 2008. De wanden van de stand zijn opgebouwd uit reuze bamboe. Met de
houtsnippers op de vloer benadrukt Edsart Besier nog meer het karakter van zij eco-bestemming.
Besier: “Om hier extra invulling aan te geven werken we samen met Agrofair (Fair Trade) die tijdens de beurs oke-bananen uitdelen vanuit onze stand.”

Besier staat niet alleen in de stand. Het is een weerzien van oud-Costa Rica gangers, vrienden en oud-bewoners van de boomhut. Zo is deze jonge eco-avonturier begonnen. In een oude hoge boom timmerde hij een hoge hut, waar de golven van de Caribische zee altijd te horen zijn. Bewoners herinneren zich ook altijd de ‘s ochtends vroeg langs slingerende troepen apen. De Lonely Planet beveelt de drie bijzonder gastenverblijven bijzonder aan als de beste plek om te verblijven in het duurdere marktsegment. En natuurlijk is er de kwekerij, met inmiddels honderden leguaantjes. Besier zet ze inmiddels uit met hulp van onderzoekers, die de leguanen van zendertjes voorzien. Tegelijkertijd loopt een programma onder de plaatselijke bevolking om gewoon kip te eten op feestjes, in plaats van dit bijzondere reptiel, waarvan de groene ondersoort met uitsterving leek bedreigd te worden.

P+ webtip: Edsart Besier op de Vakantiebeurs