Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
16 januari 2008

Groene postzegels TNT voor windmolenpark in India

Peter Bakker presenteerde de eerste groene zegel tijdens de TNT Post-bijeenkomst Duurzaam Inkopen voor de Overheid. Daar heeft hij ook bekend gemaakt welke volgende stappen van TNT Post invulling geven aan de duurzame ambities van TNT.

Tijdens de bijeenkomst voor inkoopmanagers in Rotterdam is het CO2gether programma van TNT Post aangekondigd. Dit programma biedt klanten van TNT Post de mogelijkheid om te participeren in de reductie van de CO2-uitstoot. Eén van de eerste klanten voor dit programma is het ministerie van VROM, dat heeft aangegeven haar gehele postvolume te willen compenseren.

Als onderdeel van het CO2gether programma lanceerde TNT Post ook een website met een CO2-calculator. Zakelijke klanten kunnen berekenen wat de CO2-uitstoot is van hun zending. Bovendien wordt klanten de mogelijkheid geboden om deze uitstoot via het programma van TNT Post te compenseren. Deze compensatie vindt plaats door een TNT geadopteerd windmolenpark in India. In de staten Karnataka en Maharashtra zorgen 34 windmolens voor schone groene energie. TNT Post heeft zich tot doel gesteld de compensatie van klanten te verdubbelen. Dit in samenwerking met de Climate Neutral Group.

TNT bouwt op deze manier gestaag door aan het intern verankeren van het duurzaamheidsbeleid. De waardering blijft niet uit. Vorige week kreeg Bakker de prijs voor het beste Duurzaamheidsverslag van 2007 uitgereikt door de organisatie van de Nederlandse accountans uitgereikt, de ACC. Adviseur van dit jaarverslag was DHV.

P+ webtip: 10 voor Nederland PostzegelboekjeP+ webtip: Website Groene Post>

Wil je ook onze gedrukte Marktboeken over een duurzame toekomst ontvangen?
Abonneer je dan hier