Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
29 januari 2008

Hema opent online webshop met biohemdjes

De Hema is er zelf ook trots op. We citeren: “Hema heeft een nieuwe lijn: Naturally Hema! De producten zijn duurzaam geproduceerd met natuurlijke materialen en dus extra vriendelijk voor ons milieu. Gewoon hele leuke spullen zoals u van HEMA gewend bent en ook nog eens verantwoord.”

Wanneer we alle producten bekijken, blijken sommige zaken zelfs al uitverkocht te zijn. De badmat biologisch katoen is al op, evenals de hipster voor dames (zeg maar een onderbroek die heel voorzichtig een beetje in de richting van een tanga gaat, maar nog steeds lekker degelijk).

Geen lange verhalen, op deze webshop. Over de producten die gemaakt zijn “organic cotton” schrijft de winkel: “Biologische katoen, geteeld zonder gebruik van kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen. Zacht en soepel.” Over “organic process” laat de Hema weten: “Op extra verantwoorde wijze geproduceerd. Gebruik van extra milieuvriendelijke verfstoffen.”

In de volgende P+ treft u een lijst aan van alle belangrijke webshops in Nederland die duurzame kleding verkopen. Ook de consumententips: waar moet je bij het bestellen op letten?

Pikant detail: een nichtje van de schrijver van dit stukje heeft zelf ook een webshop, waarmee ze al in vele damesbladen heeft gestaan. Haar webshop watmooi.nl is wel wat exclusiever dan de Hema. Veel prints, dat is alweer even de trend.

P+ webtip: Hema Webshop NaturallyP+ webtip: Wat mooi

Wil je ook onze gedrukte Marktboeken over een duurzame toekomst ontvangen?
Abonneer je dan hier