Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
30 januari 2008

MKB zou 12 miljoen euro op energie hebben bespaard

Het Energiecentrum is opgericht in 2002 op initiatief van MKB-Nederland en Koninklijk Horeca Nederland. Als doel heeft deze organisatie het bevorderen van energiebesparing bij ondernemers in het midden- en kleinbedrijf. Om die doelstelling te bereiken wordt samengewerkt met brancheorganisaties, ondernemers en andere partners.
In 2007 hadden 100.000 mkb-ondernemers toegang tot de diensten, stelt het Energiecentrum.Op de website: “Hiermee hebben de ondernemers 12 miljoen euro aan energiekosten bespaard. Dit komt overeen met het energieverbruik van 10.000 huishoudens. Wij verwachten eind 2010 200.000 ondernemers te adviseren en te ondersteunen.”

Volgens Martin Kloet, directeur van het Energiecentrum, zijn vooral door de Energie 10-daagse veel ondernemers in contact gekomen met het Energiecentrum. “En dat heeft zijn vruchten afgeworpen.”Het Energiecentrum biedt het MKB een aantal tools, waarmee kan worden vastgesteld of een ondernemer kan besparen op zijn energierekening. Zo heeft het Energiecentrum een aantal brochures waarin, per sector, praktische bespaartips zijn opgenomen. Ook bevat de website een aantal handige scans. Zo krijgt een ondernemer door de Energiescan een benchmark van zijn energieverbruik te zien, met daarbij zijn besparingsmogelijkheden en hoeveel hem dit in euro’s bespaart. Een andere tool, de Meterscan, geeft aan of de ondernemer goedkoper uit is met een dubbele of een enkele elektriciteitsmeter. De Verlichtingscan geeft tenslotte het voordeel van spaarlampen aan.

P+ webtip: Energiecentrum

Wil je ook onze gedrukte Marktboeken over een duurzame toekomst ontvangen?
Abonneer je dan hier