Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
07 februari 2008

Campagnevoerder Hillary commissaris bij Zeeuwse windmolenbouwer

De boodschap van Clark was duidelijk: het klimaat verandert en het is nog niet te laat om in te grijpen. Zelf richtte hij na het beëindigen van zijn militaire carrière een eigen windenergiebedrijf op. Tegen P+: “Onze economieën kunnen nog heel lang op olie draaien, maar de kosten worden steeds hoger. Grote economische groei van China, Brazilië en Rusland is niet mogelijk zonder alternatieve energie. De snelste technologie is windenergie gekoppeld aan goede opslag. In de Verenigde Staten groeit de windenergiesector met zo’n dertig procent per jaar.”
Tijdens de bijeenkomst werd een onderzoek gepresenteerd waaruit bleek dat duurzaamheid door 16 procent van de ondernemers als belangrijkste verbeterpunt voor dit jaar wordt genoemd. En ook bij de belangrijkste verbeteringen van het afgelopen jaar scoorde duurzaamheid hoog: derde plaats na de economische ontwikkeling en het ondernemersklimaat.
In de pauze gaf de ex-generaal een kort interview aan de verslaggeefster van People, Planet, Profit. Daaruit bleek dat hij niet alleen bewondering voor de internationale successen van het Nederlandse bedrijfsleven had, maar ook kritiek: “Jullie hebben te veel regeltjes die de innovatieve ondernemers beperken. In Amerika zijn er veel meer mogelijkheden en meer vrijheid.” Toch is Clark sinds kort lid van de raad van commissarissen van de Zeeuwse windmolenbouwer EWT. Met zijn contacten bij de Amerikaanse overheid en bedrijfsleven denkt EWT binnenkort "heel veel windmolens in de VS" te gaan verkopen. Presidentskandidaat Hillary Clinton, die door Clark actief wordt gesteund, heeft al plannen gepresenteerd voor het gebruik van veel meer windenergie en andere duurzame energiebronnen.P+ webtip: Wie is Wesley Clark