Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
12 februari 2008

HRe ketel Remeha winnaar VSK beurs

Slechts in weinig onderscheidt de innovatieve HRe ketel zich van de moderne HR variant. Aan de buitenkant valt sowieso niets te zien. En zelfs installateurs kunnen onmogelijk aan de inwendige Stirlingmotor prutsen. Want dat is het enige verschil met een HR ketel: als je je oor ertegenaan legt, hoor je het zachte zoemen van de aardgasmotor. Die drijft een generator aan om stroom op te wekken. Vergeleken met een HR ketel wordt met de HRe ketel duizend kilo aan CO2 uitstoot per jaar bespaard.

Volgens juryvoorzitter Ed Nijpels - die afgelopen maandag de prijzen bekendmaakte - is het product 'de perfecte oplossing voor Nederland na 2010'. In de categorie 'verwarming' kreeg Remeha ruim dertig procent van de publieksstemmen, duidelijk meer dan de andere genomineerden. En dat waren er vele. Met een hogere kwaliteit dan voorafgaande jaren.

Neem bijvoorbeeld eens de Techneco Alga, een gemoduleerde warmtepomp die met een HR ketel samenwerkt en ook voor de koeling van woningen geschikt is. De micro WKK van Vaillant, een vergelijkbaar product als de HRe ketel van Remeha. Of de Itho DemandFlow, winnaar in de categorie 'klimaatbeheersing'. Dit vraaggestuurd ventilatiesysteem zorgt voor een optimale luchtkwaliteit zonder dat de bewoner er maar iets voor hoeft te doen. En zo zijn er, in een hal zo groot als een voetbalveld, nog tientallen andere producten en systemen die ruime aandacht aan (duurzame) energie en klimaat besteden.

"Hier, in het aanbieden van duurzame energieoplossingen, ligt de toekomst van de branche", vertelt Van Oers, vlak achter de racewagen op waterstof van Remeha, bij een drukke stand waar vele installateurs, verkopers en inkopers een drankje nuttigen. Immers, voor de branche geldt de VSK beurs als het moment om zaken te doen. Naar verwachting zullen 50.000 belangstellenden de Jaarbeurs bezoeken. En een kijkje nemen in een van de tien hallen. De beurs duurt tot aanstaande vrijdag.

P+ webtips:

je eigen thuiscentrale (PDF)

VSK beurs