Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
19 februari 2008

Algenbak schoont lucht Frans restaurant Flood

Moeite met slapen? Lehanneur vond in samenwerking met Franse psychiatrische deskundigen een soort van oplosbare slaapstok voor mensen met slaapstoornissen. Ook deze staaf moet in een glas met water. Net als spaghetti duurt het even voordat het materiaal zacht wordt en oplost. “De tijd die hiervoor nodig is, is op zichzelf al een uitnodiging om in slaap te vallen”, aldus de bedenker over de Sleep Wand.
Kan het nog luxer? Jawel. Lehanneur ging door waar de alchemisten stopten, die goud wilden maken uit andere metalen. De ontwerper bedacht het watertje eAu, dat bestaat uit bronwater met verteerbare glasflinters. In Nederland bestaat er overigens een bittertje met hetzelfde effect. “Goud wordt al eeuwen beschouwd als een elixer voor een langer leven”, aldus Lehanneur.

En wie nu eens niet gezellig met zijn allen rond de open haard wil zitten, maar gezellig rond de radiotor, bedacht de Fransman een groot rond verwarmingselement van gepolijst koper. “Een metaal dat bekend staat om zijn uitstekende warmtegeleiding.” Net als goud is koper een erg dure grondstof geworden. De vorm doet denken aan ronde luchtfilters...

Meer zien van deze originele uitvinder? Zijn website is een groot digitaal boek vol ideeën.

P+ webtip: Mathieu Lehanneur