Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
25 februari 2008

General Electric opent grootste ontziltingsinstallatie Afrika

“We zijn een trotse partner van de Hamma ontziltingsinstallatie voor zeewater. Het is een groots voorbeeld van hoe een samenwerking tussen private en openbare instellingen nijpende waterschaarste kan helpen oplossen”, zei Garwood, bij de opening. “Samenwerkingen zoals deze met de Algerijnse regering en met Algerian Energy Company (AEC), maken in combinatie met onze globale financiering, onze brede portfolio aan werktuigen, chemische producten en diensten, dat we in een ideale positie zitten om de groeiende waterproblemen in de wereld aan te pakken. In 2008 verwachten we bij GE een groei van 80 percent voor grootschalige structuurprojecten zoals Hamma. We zijn zeer tevreden met onze vooruitzichten voor het komende jaar en kijken er naar uit betaalbare oplossingen voor waterbehandeling te leveren aan klanten over de hele wereld, op tijd en binnen het budget.”

Hamma is de eerste grootschalige ontziltingsinstallatie met omgekeerde osmose in Noord-Afrika die wordt opgericht door een joint venture van openbare en private investering. General Electric financierde 70 procent van de fondsen van het bedrijf dat voor dit project werd opgericht, Hamma Water Desalination SpA, terwijl de staatsmaatschappij AEC de overige 30 procent betaalde. De Overseas Private Investment Company, die bedrijven uit de VS helpt te investeren in nieuwe en jonge overzeese markten, stak 200 miljoen dollar in het project. GE mocht ook een contract van 25 jaar tekenen om de installatie te beheren en te onderhouden.

De ontziltingstechnologie van GE wordt tegenwoordig wereldwijd gebruikt in meer dan 1500 installaties, die samen meer dan 500 miljoen liter vers water per dag leveren voor de landbouw en voor huishoudelijk en industrieel gebruik.

P+ webtip: General Electric

Wil je ook onze gedrukte Marktboeken over een duurzame toekomst ontvangen?
Abonneer je dan hier