Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
04 april 2008

Impaction ziet waterput slaan als snoepreisje

De waterput als incentive is niet de enige stelling die Impaction aan de zaal voorlegt. Dit bureau voor maatschappelijke motivatie-campagnes prikkelt de aanwezigen zich over tal van zaken uit te spreken die vallen onder maatschappelijk betrokken ondernemen (MBO), vrijwilligerswerk door werknemers, management en relaties. De hoogleraar Lucas Meijs is dan ook de hoofdgast. Hij zal meer vertellen over de door hem en de Fortis Foundation ontwikkelde Wellventure Monitor. Dit instrument om de bedrijfstrots te meten is inmiddels gratis te downloaden (zie webtips). De nieuwste versie is nu ook beschikbaar gemaakt voor maatschappelijke organisaties en intermediaire initiatieven. Op de website staat: “Dat betekent dat het mogelijk is voor alle organisaties om een eigen online account te starten, waarin het resultaat van maatschappelijke ondernemen centraal staat. Zo kan voortaan gemeten worden hoe zinvol de samenwerking rond een maatschappelijk project is verlopen voor alle samenwerkingspartners.”

De stellingen van het Impaction symposium:

.Op banenmarkten worden de sleuteltjes van een leasebak vervangen door banen die beloven dat werknemers in verre landen vrijwilligerswerk mogen doen.

.De winst aan bedrijfstrots voor een bedrijf dat aan MBO doet, zal nooit zo goed meetbaar zijn als de financiële winst van een bedrijf dat een tastbaar duurzaam product in de markt zet.

.Een bedrijf moet nooit aan MBO beginnen, als de directie zelf niet de laarzen aantrekt en mee naar buiten gaat om de wereld te helpen.

.Als het economisch minder gaat, gooit een bedrijf er eerder de duurzame producten uit, dan te stoppen met MBO en vrijwilligerswerk.


Het Impaction Symposium wordt gepresenteerd door Jan Bom , hoofdredacteur van P+ People Planet Profit. De stellingen zijn mede ontwikkeld door Femke Zwaal van Nieuwe Maan, het bureau dat dit jaar alweer 10 jaar werkt aan het communiceren van MVO.P+ webtip: Inschrijven Impaction Symposium

P+ webtip: Gratis download Wellventure Monitor