Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
06 april 2008

ADVERTORIAL: Haal de zon in huis voor een gezonde planeet.

Zonne-energie is groen, duurzaam en... gratis. Want de zon is een onuitputtelijke energiebron. Ook als de zon niet fel schijnt, kunt u zonlicht toch omzetten in energie. De overheid wil de opwek van duurzame energie stimuleren en geeft daarom 1 april tot en met 31 juli subsidie op zonne-energie. Wees er snel bij want op = op.

De voordelen op een rij:

. Zonnepanelen zijn makkelijk te installeren op een schuin pannendak, plat dak of gevel.
. U bespaart op uw energierekening.
. U zorgt voor een vermindering van de vervuilende CO2-uitstoot.
. Uw woning stijgt in waarde.

Hoe werkt het?

Een zonnepaneel (ook wel PhotoVoltaïsch-paneel of PV-paneel) bestaat uit heel veel kleine zonnecellen. Deze zijn allemaal opgebouwd uit twee lagen. Tussen die twee lagen ontstaat, onder invloed van het daglicht, een spanningsverschil. Zodra de twee lagen met elkaar verbonden worden, gaat er een elektrische stroom lopen. De elektriciteit die de panelen opwekken, gaat via een omvormer en een normale stekker direct naar uw eigen elektriciteitsnet. Van daaruit is deze meteen te gebruiken in uw huishouden. Heeft u meer stroom nodig dan uw zonnepanelen opwekken, dan levert het elektriciteitsnet automatisch stroom bij. Wekken de panelen juist meer stroom op, dan gaat het overschot vanzelf het net in. U zit dus nooit met een tekort of overschot aan elektriciteit.

Hoe vraag ik subsidie aan?

Van 1 april tot en met 31 juli 2008 kunt u subsidie aanvragen op zonne-energie. Het subsidiebudget is beperkt. Wij raden u daarom aan uw subsidieaanvraag zo snel mogelijk in te dienen.

Wanneer u het bestelpakket aanvraagt krijgt u een bestelformulier, de leveringsvoorwaarden en het subsidieformulier met een invulinstructie.

Het subsidiebedrag is gekoppeld aan de stroomprijs en wordt jaarlijks vastgesteld. In 2008 is het door de overheid voorlopig vastgestelde subsidiebedrag € 0,33 per opgewekte kilowattuur (kWh). Hierop vindt achteraf nog een correctie plaats op basis van de daadwerkelijk elektriciteitsprijs.

Samenwerken aan CO2-reductie. Wij en u.

P+ webtip: Nuon Zonnepanelen