Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
11 mei 2008

Aboutaleb ontvangt P+ Special Allochtone Kanjers

fotografie door Mehmet Ülger TANS is een landelijk opererende netwerkorganisatie die de beeldvorming over de Marokkaanse gemeenschap in Nederland wil verbeteren en jongeren mogelijkheden wil bieden om zichzelf te ontwikkelen. Het netwerk vierde feest, gezamenlijk met vele Nederlanders. Aboutaleb was de hoofdgenodigde. Rechtstreeks uit Parijs kwam hij op het galafeest de vierhonderd gasten een hart onder de riem steken.

Aboutaleb benadrukte in zijn korte toespraak dat de Marokkanen in dit gezelschap een ware prestatie hadden geleverd. “We zijn allemaal geboren uit kansarme ouders en zijn in dertig jaar uitgegroeid tot de locomotief van de samenleving. Een trein kan nooit rijden zonder locomotief en jullie vullen die. We zijn in Nederland, weliswaar nieuw, maar nieuwe bezems kunnen goed schoonmaken. Zorg ervoor dat je erbij bent. Zorg ervoor dat je ook aan de bovenkant kunt integreren en niet alleen aan de onderkant van het gevangeniswezen.”

Dat Aboutaleb woorden sprak in de lijn van de P+ Special deed directeur van MVO Nederland Willem Lageweg deugd. “Je had het in feite over allochtone kanjers”, opende Lageweg, waarvoor hij een groot applaus kreeg. “P+ vond het samen met zes sponsoren nodig om hun verhalen te bundelen. De oogst daarvan vind je terug in deze special.” Aboutaleb bedankte Lageweg voor dit initiatief. “Als mensen ons op sociale achterstand willen zetten, dan heb je dit soort bedrijven nodig om een tegenwicht te bieden. Tegen de jongeren zeg ik dan ook: geloof in jezelf. Ga een sollicitatiegesprek in met de overtuiging dat jij het talent bent waarop zij zitten te wachten.”Het Marokkaanse netwerk reikte voor de tiende keer de TANS Achievement Award uit. De vorige winnares, een van de Meiden van Halal, droeg de trofee over aan stadsdeelvoorzitter Ahmed Marcouch, die van de zes genomineerden de meeste stemmen had gekregen van de TANS-leden. De Award is bedoeld voor mensen die bijdragen aan de positieverbetering van Marokkanen in Nederland.

P+ webtip: Tans