Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
18 mei 2008

Neelie Kroes noemt zich quotummeisje

Neelie Kroes stelde in haar openingstoespraak dat “vrouwen tussen hun 45ste en 82ste een fascinerende tijd tegemoet kunnen gaan”, doelend op een carrière nadat kinderen uit huis zijn. Ook is volgens haar een carrière te combineren met een gezin, door de juiste planning en prioriteiten.Ze beklemtoonde dat vrouwen dit eerder moeten beseffen, zodat ze zich voorbereiden, qua opleiding en persoonlijkheid. “De prins op het witte paard is er voor de liefde, die al of niet blijvend is. Maar blijf financieel onafhankelijk.”Ze beklemtoonde dat vrouwen dit eerder moeten beseffen, zodat ze zich voorbereiden, qua opleiding en persoonlijkheid. “De prins op het witte paard is er voor de liefde, die al of niet blijvend is. Maar blijf financieel onafhankelijk.” 

Sommige vrouwen breken op eigen kracht door het glazen plafond, zoals Kroes: “Maar dat is geen garantie dat meiden met dezelfde of betere capaciteiten dat ook doen. Nieuwe rolmodellen zijn nodig, die niet accepteren dat zij de enige zijn.”
“We kunnen het ons niet permitteren al dat talent niet aan te wenden”, zei Kroes in verband met de vergrijzing. “Vrouwen doen het beter in onderwijs en volgens Forbes Magazine presteren bedrijven met vrouwen in de top beter. Er moeten kansen worden gecreëerd, waardoor vrouwen zich kunnen bewijzen.”
Kroes over haar eigen Eurocommissariaat: “President Barroso van de Europese Commissie wilde 7 of 8 vrouwen van de destijds 25 commissieleden. Ik ben een quotummeisje.”

Neelie Kroes sprak op uitnodiging van organisator De Baak, Management Centrum van VNO-NCW. De eerste prijs ging naar Dounia El Baraka. Deze vloog van blijdschap prinses Maxima om de hals. Dounia, is 28 jaar is en runt een eigen communicatiebureau. Ze vertaalde een gedicht in 23 talen, waarmee ze alle inwoners in Den Haag welkom heette.
P+ webtip: Inspiratie voor Integratie

Wil je ook onze gedrukte Marktboeken over een duurzame toekomst ontvangen?
Abonneer je dan hier