Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
27 mei 2008

Alle duurzame Amsterdamse ondernemingen in 1 RAI

Dit is een van de voorbeelden uit het boek van de Amsterdamse Innovatie Motor. Het bedrijf Mister Green verhuurt aan bedrijven een brede range aan elektrische vervoersmiddelen en oplaadpalen voor schoon vervoer in binnensteden. Mister Green is het bedrijf van de bedrijfskundigen Florian Minderop en Mark Schreurs. Beiden zien in elektrische voertuigen een oplossing voor wat ze noemen “het innerstedelijke vervoer”. MisterGreen ontwikkelt daarom ook een intelligent oplaadsysteem, dat na Amsterdam ook in andere steden in Nederland gebruikt kan worden. Ze hebben aan alle facetten van duurzaam ondernemen gedacht.

People: Milieuvervuiling, gecreëerd door binnenstedelijk vervoer, zorgt voor een bedreiging van de plaatselijke volksgezondheid. Net als andere Europese steden is ook Amsterdam gestart met het uitbannen van de meest vervuilende voertuigen uit de binnenstad. Elektrische voertuigen zijn bovendien fluisterstil en zorgen dus niet voor geluidsoverlast.
Planet:
Mister Green verhuurt innovatieve elektrisch aangedreven scooters, fietsen, motors en stadsautos. Maar ook de tweewielige Segway is beschikbaar als “leasebak”, in diverse uitvoeringen. Deze producten zijn een voordelig en een milieuvriendelijke alternatief. Ze rijden op groene stroom.
Profit: Het verdienmodel van Mister Green is gebaseerd op het aanleggen van een landelijk dekkende elektrische infrastructuur. Geld wordt nu verdiend met de verkoop en verhuur van oplaadpalen, elektrische scooters en de elektrische Segway.

Op de B2B-dag wordt de mogelijkheid geboden om interessante workshops bij te wonen over actuele ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Maar ook worden ervaringen uitgewisseld met collega-ondernemers gedurende de netwerk events. Er is nu nog plaats!
P+ webtip: B2B Event Duurzaamheidsweek Amsterdam

P+ webtip: Bewonersevenementen Duurzaamheidsweek Amsterdam