Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
09 juni 2008

Mini-algenfabriek AlgaeLink te koop voor 70.000 euro

De oprichters en directeuren Hans and Marco van de Ven zijn er trots op dat er aan hun systeem van biodiesel maken geen chemicaliën te pas komen. “Daardoor is onze algenpasta voor vele doeleinden geschikt. Niet alleen voor biodiesel, maar ook voor voedingssupplementen, als toevoeging in vitamines en als antioxidant. Ook de farmaceutische industrie is geïnteresseerd.”

Wat bieden de gebroeders Van de Ven hun investeerders aan? “Onze kleinste extractie-eenheid verwerkt 45 kubieke meter algen tot olie. Wij nodigen alle belangstellenden uit om onze fabriek in Roosendaal te bezoeken. Check zelf de kwaliteit van onze materialen en kijk hoe onze demonstratiemodellen werken. We bouwen een wereldwijd netwerk om overal te kunnen toeleveren. Het is onze visie om wereldmarktleider te worden.”

Maar daar zijn de mannen van Algaelink niet de enigen in. Eerder schreef P+ over het succesvolle Ingrepro, die maar liefst 10 miljoen euro krijgt om een algenkwekerij in Maleisië te beginnen. Maar ook de rest van de wereld zit niet bepaald stil. Wie een gespreid pakket aandelen in de opkomende algenindustrie wil hebben, heeft de keuze uit de volgende reeks bedrijven:GreenFuel Technologies
Solazyme
Blue Marble Energy
Inventure Chemical
Solena Live Fuels
Solix Biofuels
Aurora Biofuels
Aquaflow Binomics
Petro Sun
Bionavitas
Mighty Algae Biofuels
Bodega Algae
Seambiotic
Cellena

Het is bijna een pakket om een algenbeleggingsfonds van te maken. Ideetje voor ASN Bank, Triodos Bank of de Rabobank?

AlgaeLink claimt het meest efficiënt met energie om te gaan. De algenproductie-eenheid van 45 kubieke meter gebruikt slecht 26 kilowattuur om 50 procent van de algenpasta om te zetten in biodiesel. De resten krijgen dus andere bestemmingen. De machinerie om de biodiesel te maken komt van even verderop, van Bioking uit Zeeland.

P+ webtip: Filmpje Bioking en AlgaeLink

P+ webtip: Algenpaste AlgaeLink

P+ webtip: Website AlgaeLink

Wil je ook onze gedrukte Marktboeken over een duurzame toekomst ontvangen?
Abonneer je dan hier