Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
11 juni 2008

DHV eerste ingenieursbureau ter wereld met duurzaamheidsverslag

Het is niet zo verwonderlijk dat de primeur voor DHV is. Regelmatig zijn het de Nederlandse ingenieurs die met duurzame wapenfeiten tevoorschijn komen. Nog deze week was er het nieuws dat Nederlanders in Duitsland in 6,5 maanden een zonnecelfabriek bouwden voor ARISE Technologies. DHV schrijft: "De zorg voor mens, milieu en samenleving komt het sterkst tot uiting in de keuze van projecten en in onze aanpak. Innovatie vormt daarbij de essentie." Voorbeelden zijn:
· Nereda: een innovatieve waterzuiveringstechnologie van DHV die veel ruimte, energie en kosten bespaart;
· Park4All: een demontabele parkeergarage die zonder fundering kan worden neergezet, met een kleinere impact op de omgeving en geschikt voor hergebruik.

Intern streeft DHV naar een duurzame manier van denken en werken en focust daarbij onder andere op energiezuinige kantoren, duurzame mobiliteit, duurzaam inkopen en diversity. Zo was vorig jaar 98 procent van het management lokaal. Recent ondertekende DHV de Charter Talent naar Top voor een grotere doorstroming van vrouwen naar topposities.
De CO2-footprint per full timer bedroeg in 2007 3.780 kg. Deze footprint geeft een indicatie van de impact op het milieu en specifiek klimaatverandering. Het is een optelsom van auto- en vliegkilometers, elektriciteitsverbruik en overige gebouwgebonden energiekosten.

Voor de komende 3-5 jaar zijn de doelstellingen van DHV onder meer:
· Stimuleren duurzame innovaties;
· Verbetering wereldwijde rapportage milieucijfers;
· Verlaging CO2-footprint;
· Duurzaam ondernemen verder in de organisatie verankeren.P+ webtip: Duurzaamheidsverslag DHV

Wil je ook onze gedrukte Marktboeken over een duurzame toekomst ontvangen?
Abonneer je dan hier