Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
01 september 2008

Rendierrugzak van Stella McCartney omstreden

De rendierrugzak is er in twee kleuren. Een aubergine-achtige kleur "silence" en een even teruggedrongen grijze versie "night". Het rendier zelf is er in goud opgedrukt. Erg mooi is de trekker van de ritssluiting, ook in de vorm van een rendier, gemaakt van hout en glanzend metaal.
De Britse ontwerpster gebruikte dezelfde materialen en kleuren ook voor andere tassen, die wat minder heftige reactie oproepen. De Canteen bag kost wel 175 dollar, de Classic Carryall 225 dollar en de City Rucksack 225 dollar. Deze tassen lijken meer op wat McCartney eerder voor Adidas maakte, het Duitse sportlabel. Daar heette het de Kaunis bag.
Ook haar werk voor Adidas was niet altijd onomstreden. Vegetariër McCartney kreeg toen vooraf het verwijt naar het hoofd gesmeten dat ze kangaroeleer zou gaan verwerken, een erg geliefd materiaal bij de productie van voetbalschoenen. Zelf Pa Paul McCartney werd door de Dierenbescherming aangesproken op de keuze van zijn dochter. Ook de ex-Beatle staat bekend om zijn diervriendelijkheid.
McCartney is een beroemd ontwerpster. Ze maakte onder andere de bruidsjurk van Madonna, toen ze met Guy Ritchie trouwde. En bang voor een relletje is ze zeker niet. Toen haar vader zwaar onder vuur lag en zijn een-benige ex-vrouw Heather Mills de ene na de andere beschuldiging in de pers verspreidde, bracht ze een hangertje uit in de vorm van een beentje.
P+ webtip: Rendiertas Stella McCartney